Web Analytics
More
    Reklāma

    Brazīlija ir pirmā valsts, kur caur Whatsapp var veikt bezskaidrus norēķinus

    Jaunākie raksti

    WhatsApp jau gadiem ilgi strādā pie sava digitālo norēķinu pakalpojuma ieviešanas iekš WhatsApp Business un beidzot tas oficiāli piedāvāts lietotājiem Dienvidamerikā. Lai arī iepriekš tika lēsts, ka Indija būs pirmā valsts, kas izmantos šādas maksājumu iespējas, tomēr tāda laime nu tikusi WhatsApp lietotājiem Brazīlijā. Norādīts, ka šādus norēķinus sniegs aplikācijā integrētais Facebook Pay risinājums, kas, cita starpā, pieejams arī Latvijā.

    WhatsApp jau labu laiku nav tikai lietotne, kā ērti apmainīties ar ziņām. WhatsApp Business ir laba iespēja mazo uzņēmumu īpašniekiem, kuri savu produktu un pakalpojumu izrādīšanai var izmantot lietotnes funkciju “Catalogs”. Viss, kas līdz šim pietrūka, ir iespēja ne tikai nolūkot kāroto preci un ātri sazināties ar pārdevēju, bet arī ērti samaksāt par pirkumu. Norādīts, ka jaunā norēķinu funkcija iekš WhatsApp Business iespējama arī starp kontaktpersonām. Te gan jāpiebilst – ja šādi darījumi starp draugiem un radiem ir par brīvu, tad uzņēmumiem par naudas saņemšanu būs jāmaksā neliela komisijas maksa.

    Reklāma

    Lai maksājumu veikšana noritētu pēc iespējas drošāk, WhatsApp Business autorizācijai pieprasa pirkstu nospiedumu vai unikālu sešciparu PIN kodu. Iesākumā Visa un Mastercard tīklā maksājumus varēs veikt ar Banco do Brasil, Nubank un Sicredi debetkartēm vai kredītkartēm. Tikmēr WhatsApp sola ar šādu pakalpojumu drīzā nākotnē aplaimot lietotājus arī citās valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Osvalds
    16.06.2020 10:17

    A kāds sakars ar Nigēriju (attēlā Central bank of Nigeria)?

    1021
    16.06.2020 10:21

    Laikam jau domāti bezskaidrie norēķini…..digitāli vai analogi, tas viens pīpis.

    Janis Murnieks
    16.06.2020 11:28

    Tad tīri teorētiski nevis vacaps vajadzīgs bet gan FacebookPay ?

    Janis Murnieks
    16.06.2020 12:51

    eek . negribās , ne parasto , ne Business versiju instalēt :D
     

    Reklāma