Web Analytics
More
    Reklāma

    Kerbal Space Program datorspēle ļauj iejusties kosmonauta un raķešu zinātnieka ādā

    Jaunākie raksti

    Mūsdienās par astronautiem un raķešu inženieriem kļūst tikai daži, taču šīs iespējas noteikti paplašinās, un jācer, ka arī Latvija neatpaliks no tā tālākā nākotnē. Šeit palīgā nāk Kerbal Space Program videospēle, kura ikvienam ļauj uzbūvēt savu raķeti un izzināt kosmosa plašumus.

    Pirmo reizi par šo spēli dzirdēju no dažīem “jūtūberiem” kā Scott Manley un Everyday Astronaut, kuri veido materiālu par kosmosu, jo tā tika izmantota, lai ērtā veidā vizualizētu jaunākās raķetes, īpaši jau runājot par SpaceX. Tā nu vairāk iedziļinoties šajā nosaukumā, nonācu pie informācijas, ka šī spēle ir sava veida kosmosa simulators, jo iekļauj gan kontraktu slēgšanu par raķešu un citu lietu izstrādi, gan to uzbūvēšanu, kā arī galu galā paša kosmosa kuģa vadīšanu. Šeit uzreiz jāpiezīmē, ka tas viss ir pietuvināts realitātei, līdz ar to iespējams pieļaut ļoti daudz kļūdu, kādas notika kosmosa izzināšanas sākumos un notiek arī šobrīd.

    Reklāma

    Taču tikai caur tām ir iespējams doties uz priekšu, tāpēc Kerbal Space Program spēlēšana var aizņemt ļoti daudz laika. Tiesa tā nav veidota tik formālā versijā, kā gribētos domāt, jo astronautu tēlā iejūtas mazi, zaļi un interesanta paskata cilvēciņi, taču viss pārējais ir pietuvināts realitātei. Ir iespējams būvēt un attīstīt savas raķetes, lai ar tām dotos kosmosā, kā arī uzbūvēt Starptautisko kosmosa staciju, satelītus, dažādus izpētes robotus un ar tiem doties plašajā visumā.

    Tiek pielietoti īsti fizikas likumi, līdz ar to no kosmosa entuziastu vidus, kuri nav saistīti ar inženierzinātnēm, dzirdams, ka tiešām šīs spēles laikā ir iespējams izzināt visus ar šo nozari saistītos aspektus, pat ja neesi nācis no attiecīgās nozares, bet ļoti, ļoti vēlies būt kaut tuvumā tam, kas notiek šajā maģiskajā nozarē.

    Spēlētājiem ir iespējas būvēt savas raķetes, kur tiek domāts gan par izsvarojumiem, gan aerodinamiku un citām lietām, lai sekmīgi sasniegtu galamērķi. Nav izslēgtas arī katastrofas un dažādas kļūdas, taču tās tiek apspēlētas tīri jautrā un veiglā veidā.

    Kerbal Space Program ir pieejams uz PC, PS4 un Xbox One, un tās cena ir 39,99 EUR.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pičs
    15.06.2020 11:38

    Treileris ir no Kerbal Space Program 2 nevis 1.

    Rūdolfs Putniņš
    15.06.2020 12:13
    15.06.2020 17:07

    blūmbergs ir par maksu. https://youtu.be/kZPfhFE9RR8
    secinājums ir tikai viens — gribi morāli atbalstīt ex”Star Theory”, nepērc KSP2.

    r/funny
    15.06.2020 21:49
    Reply to  digitalk

    bet jaunajā studija tik un tā strāda gandrīz visi Star Theory darbinieki.

    15.06.2020 21:56
    Reply to  r/funny

    tu aizmirsi piebilst, ar apmānu un šantāžas metodēm iegūtie pārbēdzēji. bet viņi peļņu nesaņems, viņiem būs alga, ieguvēji būs bandītiskā Take2, tā ka nav ko barot bandītus.

    r/funny
    15.06.2020 23:45
    Reply to  digitalk

    Ieguvēji tik un tā būtu bijuši take2 jo viniem tik un ta pieder autortiesības uz ksp. -_-

    16.06.2020 07:12
    Reply to  r/funny

    tu rakstu par Star Theory izputināšanu un darbinieku pārvilināšanu vispār lasīji? tur sākumā figurē sarunas par jauno līgumu starp ST un T2. ja tāds tiktu noslēgts, tad ST būtu dabūjusi savu daļu pīrāga, kā normālās studija-izdevējs attiecībās pienākas.

    r/funny
    16.06.2020 10:50
    Reply to  digitalk

    https://youtu.be/Av5ubPBgoN4 ļoti labs video, protams angliski

    17.06.2020 16:18
    Reply to  r/funny

    tu sajauci linku https://youtu.be/8U-9YZUzGEc

    r/funny
    15.06.2020 23:49
    Reply to  digitalk

    Jā protams, veids kā take2 to izdarīja bija stulbs, bet tas neko nemaina, jo ieguvēji visos variantos ir take2

    Reklāma