Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook eksperimentē ar Face ID pievienošanu Messenger

    Jaunākie raksti

    Facebook pašreiz testē jaunu Messenger funkciju, kas lietotājiem ļautu efektīvāk aizsargāt savas ziņas no svešām un nevēlamām acīm. Brīdī, kad šī funkcija tiks iespējota, lietotājiem jāpierāda sava identitāte, izmantojot Face ID, Touch ID vai piekļuves kods un tikai tad būs iespēja apskatīt iesūtni un izlasīt vēstules. Būtiski, ka Messenger lietotnē jāautentificējas arī tad, ja tālrunis ir jau atbloķēts.

    Facebook norādījis, ka grib dot saviem lietotājiem vairāk izvēles iespēju un lielāku vadību pār savām sarakstēm, tomēr vienlaikus vēlas nodrošināt lielākas privātuma iespējas ar mērķi aizsargāt privātās ziņas. Tieši tāpēc nesen sociālais medijs uzsāka testēt funkciju, kas ļauj atbloķēt lietotni Messenger, izmantojot ierīces iestatījumus.

    Reklāma

    Pašlaik Facebook jauno drošības funkciju testē ierobežots skaits Messenger iOS lietotāju. Tomēr nav izslēgts, ka jaunā iespēja drīzumā varētu sasniegt arī Android lietotājus.

    Jāpiebilst, ka līdzīga funkcija atrodama vairāku populāru tērzēšanas lietotņu, tostarp šifrētas ziņapmaiņas lietotnes “Signal” drošības iestatījumos, kas, cita starpā, pēdējās nedēļās ir uzaudzējusi paprāvu lietotāju skaitu. Vienlaikus tapis zināms, ka Facebook jau kādu laiku strādā pie vēl citu Messenger drošības funkciju uzlabošanas. Uzņēmums pat ir izveidojis šifrētu ziņapmaiņas funkciju “Secret Conversations” un neslēpj vēlmi kādudien padarīt end-to-end šifrēšanu par Messenger noklusējuma iestatījumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma