Web Analytics
More
    Reklāma

    Droni ASV vēro, vai cilvēki nēsā sejas maskas un ietur noteikto distanci

    Jaunākie raksti

    Kalifornijā bāzētais dronu ražošanas jaunuzņēmums “Airspace Systems” laidis klajā jaunu programmatūru, ar kuras palīdzību no gaisa ar dronu palīdzību iespējams uzraudzīt, vai tiek ievērota sociālā distancēšanās un nēsātas sejas maskas.

    Programmatūra analizē dronu uzņemtos video un ir spējīga noteikt, kurās situācijās cilvēki stāv viens otram pārāk tuvu, kā arī vietas, kur vērojama drūzmēšanās. Tāpat risinājums spēj fiksēt to, vai cilvēks nēsā sejas masku. Tikmēr Airspace mērķis ir pārdot šo sistēmu pilsētām un policijas departamentiem.

    Reklāma

    Uzņēmums norāda, ka programmatūra neizmanto sejas atpazīšanas tehnoloģiju. Tāpat uzsvērts, ka netiek saglabātas vai citādi izmantotas fotogrāfijas, kurās redzamas cilvēku sejas. Tā vietā sistēma ģenerē teksta datus par to, cik daudz cilvēku noteiktā teritorijas punktā atrodas un cik daudz personu procentuāli nēsā maskas. Ja situācija ir kritiska – kādā vietā pulcējas pārāk daudz cilvēku vai arī netiek ievērots rīkojums par sejas masku nēsāšanu-, sistēma automātiski ģenerē brīdinājumus. Savukārt pilsētas šos brīdinājumus varētu izsūtīt iedzīvotājiem kā publiskus ziņojumus vai arī novirzīt tiesībsargājošām iestādēm tālākai izskatīšanai.

    Tikmēr Airspace izpilddirektors Džezs Banga uzsvēris, ka programmatūra neizsekos cilvēkus. Tomēr Amerikas Pilsoņu brīvību savienības politikas analītiķis Džejs Stenlijs norādījis, ka šī sistēma ir vēl viens solis pretī tam, lai roboti uzraudzītu katru mūsu kustību un darbību.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma