Web Analytics
More
    Reklāma

    TikTok bērnu vidū kļuvis tikpat populārs kā Youtube

    Jaunākie raksti

    Jauns pētījums par lietotņu izmantošanu un paradumiem bērnu vidū norāda uz nopietniem YouTube dominēšanas draudiem. Tendence liecina, ka ​​bērni tagad sadala laiku starp Google tiešsaistes video platformu un citām lietotnēm, piemēram, TikTok, Netflix, un mobilajām spēlēm. Bērni vecumā no četriem līdz 15 gadiem šobrīd pavada vidēji 85 minūtes dienā, skatoties YouTube videoklipus, kamēr TikTok vidēji lietots 80 minūtes dienā.

    YouTube, kas nav pārsteidzoši, joprojām ir viena no visbiežāk izmantotajām lietotnēm bērnu vidū. Pētījumā atklāts, ka to izmanto 69% bērnu ASV, 74% – Lielbritānijā un 88% bērnu Spānijā. Ironiski, ka aplikāciju YouTube Kids izmanto tikai 7% bērnu ASV, 10% – Lielbritānijā. Spānijā, kā izrādās, tāda vispār netiek lietota.

    Reklāma

    Avots: Qustodio

    Vienlaikus Youtube pa pēdām strauji seko TikTok, kas bērnu atzinību ieguva jau 2019. gadā, taču 2020. gadā šīs video koplietošanas aplikācijas lietotāju skaits audzis par 200%. No 2019. gada maija līdz 2020. gada februārim vidējais minūšu skaits dienā, ko bērni pavadīja TikTok, ASV palielinājās par 116%, sasniedzot 82 minūtes, Lielbritānijā pieaudzis par 97%, sasniedzot 69 minūtes, un Spānijā palielinājās par 150%, sasniedzot apaļu stundu.

    Avots: Qustodio

    Pētījumam nepieciešamos datus kopumā sniegušas 60 000 ģimenes ar bērniem vecumā no četriem līdz 15 gadiem ASV, Lielbritānijā un Spānijā. Lai arī iegūtie rezultāti neatspoguļo globālās tendences, tomēr vērš uzmanību uz dažādu aplikāciju lietošanas paradumu maiņu bērnu vidū. Pētījums aptver bērnu tiešsaistes paradumus no 2019. gada februāra līdz 2020. gada aprīlim, ņemot vērā COVID-19 krīzi, un ir īpaši vērsts uz četrām galvenajām mobilo aplikāciju kategorijām: tiešsaistes video, sociālie mediji, videospēles un izglītība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars Baradach
    10.06.2020 13:13

    Tas ir bezgala skumji, ka statistiski mazs bērns pusotru stundu dienā iznieko uz visādas drazas skatīšanos.

    Reklāma