Web Analytics
More
    Reklāma

    Japāna apsver vienotas infrastruktūras izveidi digitālajiem maksājumiem

    Jaunākie raksti

    Trīs Japānas lielākās bankas – Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group un Sumitomo Mitsui Financial Group izveidojušas pētījumu grupu, kas apsver iespēju radīt kopēju norēķinu infrastruktūru digitālajiem maksājumiem. Šo iniciatīvu jau atbalsta Japānas centrālā banka un valsts finanšu regulators.

    Interesants fakts, ka japāņi ir vieni no visvairāk fizisku naudu mīlošajiem iedzīvotājiem pasaulē un ikdienas darījumus parasti veic ar banknotēm un monētām. Tomēr, ņemot vērā pēdējā laika notikumus, varas iestādes vēlas veicināt bezskaidras naudas darījumus, lai koronavīrusa pandēmijas laikā samazinātu kontaktu starp cilvēkiem.

    Reklāma

    Vienlaikus Japānas tirgū atrodama digitālo norēķinu sistēmu pārpilnība, kas aktīvi konkurē viena ar otru. Salīdzinoši tehnoloģiju lielvalsts Ķīna piedāvā tikai vienu vai divas galvenās digitālās norēķinu sistēmas. Bijušais Japānas centrālās bankas izpilddirektors Hiromi Yamaoka norādījis, ka Japānā ir daudz digitālo platformu norēķinu veikšanai bezskaidrā naudā, taču tās joprojām mēdz izmantot arī skaidru naudu. Viņaprāt, viens no risinājumiem būtu digitālās valūtas un infrastruktūras savietojamības uzlabošana.

    Vienotas infrastruktūras izveide digitālajiem maksājumiem, iespējams, varētu ļaut šīm trim Japānas megabankām savienot savas digitālās norēķinu sistēmas ar valstī populāro bezkontakta maksājumu viedkarti “Suica”.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma