Web Analytics
More
    Reklāma

    “Call of Duty” izstrādātājs sola vairāk cīnīties pret rasistiskiem spēlētājiem

    Jaunākie raksti

    Video spēļu sērijas “Call of Duty” veidotāji “Activision” un “Infinity Ward” reaģējuši uz pēdējās dienās aktīvajiem kustības “Black Live Matter” protestiem. Nu Infinity Ward beidzot apņēmies stingrāk apkarot rasismu savās videospēļu sērijās.

    Zināms, ka “Call of Duty” spēlēs tiks integrēti vairāki jaunumi, kuru mērķis būs stingrāka rasisma apkarošana spēlētāju vidū. Plānots izmantot risinājumus, kas ļaus uzraudzīt un identificēt rasistiska satura materiālus. Spēlei tiks pievienoti vairāk satura filtru un stingrāki vārdu maiņas ierobežojumi. Tāpat “Call of Duty” lietotāji varēs ziņot par citiem rasistiski noskaņotiem spēlētājiem. Vajadzības gadījumā tiem piemēros dažādus ierobežojumus vai pat liegs pilnīgu piekļuvi spēlei. Infinity Ward arī paziņojis, ka kopš “Call of Duty” sērijas “Modern Warfare” iznākšanas, tas pastiprinājis savus antirasistiskos centienus, tomēr, acīmredzot, nepieciešams vairāk pūļu rasisma mazināšanai.

    Reklāma

    Jāatzīst, ka līdz izmaiņu ieviešanai “Call of Duty” spēlēs paies zināms laiks. Tomēr apsveicams ir Infinity Ward atzinums, ka rasisms ir pastāvīga problēma “Call of Duty” un citās līdzīgās spēlēs, un ir vēlme to risināt. Vienlaikus jāsaprot arī tas, ka naida apkarošanai bieži nepieciešami agresīvāki pasākumi nekā tikai satura pārskats un dažādi aizliegumi spēlētājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    05.06.2020 11:07

    Es neslepshu, ka esmu rasistiski orientets cilveks. Nepatik man chigani, indieshu sundaru pi#cishi, nelegalie beglji utml. Bet sheit vispar protests ir aizgajis sviesta. Pareizak sakot tur ir laupishanas no veikaliem, aizsega aiz protesta. Un jasoda jebkursh , kursh veic kriminalas darbibas. Un ka gan bija jarikojas policistam ja melnais pats pretojas aiztureshanas laika?

    Last edited 3 years ago by Oskars
    Čiekurs
    05.06.2020 14:04
    Reply to  Oskars

    Aiz loga ir 2020. gada jūnijs. Pašam nav kauns tādas muļķības rakstīt? Padomā par šo tēmu plašāk, velti kādas pāris stundas izpētē nevis tēlo alfa mērkaķi internetā.

    digitalk
    05.06.2020 14:53
    Reply to  Čiekurs

    nu ja kāds 2020. gada jūnijā dzīvo savā SJW sniegpārsliņu pasaulē, tad varu tevi apbēdināt — pēc etniskā principa organizēti noziedzīgie grupējumi darbojas jau daudzus gadsimtus un, pārsteigums!!, nekur nav pazuduši. sākot no sīkiem noziedzniekiem, kā čigānu kabatzagļi, un beidzot ar jau slavenajiem itāļu mafiju, japāņu jakuzu un ebreju augļotājiem.

    Čiekurs
    05.06.2020 15:19
    Reply to  digitalk

    Nu un, ko tas pasaka par itāļiem, japāņiem, vai ebrejiem kopumā? Ja esi itālis, tad mafiozo, ja ebrejs, tad pa taisno uz gāzes kambari?
    Šaubos, vai šobrīd ASV grautiņos piedalās vienīgi Afroamerikāņu pārstāvji.
    Pēdējo reizi ārpus tēvzemes biji ar vilcienu par kapeikām apceļojot PSRS?

    digitalk
    05.06.2020 15:59
    Reply to  Čiekurs

    ui, kāds smalks sarkasms. esi dzīvojis in da hood, nigga? viņi takš viens otru tā drīkst dēvēt, bet tev tas ASV pēkšņi pārvērtīsies par rasismu un tiesu darbiem. jau LoL komentāru filtrācija ir aizgājusi līdz dažiem absurdiem, tikai tāpēc, ka dažiem kaut kas liekas.
     

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Čiekurs
    05.06.2020 16:30
    Reply to  digitalk

    Galējības un absurds, piekrītu, bet kamēr atradīsies pa kādam stulbāko komentāru nominācijas ģeneratoram AKA Oskars “Un ka gan bija jarikojas policistam ja melnais pats pretojas aiztureshanas laika?”(par ko arī viss mans cepiens), tikmēr mēs redzēsim to, ko redzam tagad.
    Oskar, speciāli priekš tevis- šādā situācijā parasti nenožņaudz, vai nenošauj.

    digitalk
    05.06.2020 16:42
    Reply to  Čiekurs

    ieliku plusiņu, jo piekrītu par tavu cepienu par policijas pilnvaru pārkāpšanu. pīs, bro.
     
    ps. tālāk diskutēt par tik slidenām tēmām, kur katram savs viedoklis, nebūs diezko produktīvi.

    Čiekurs
    05.06.2020 16:57
    Reply to  digitalk

    *highfive, aktīvi vicinot balto karogu*
    Mēs līdz kaulam tāpat to nesaprotam, tāpat kā viņi mūs.

    Owol
    05.06.2020 21:15
    Reply to  Oskars

    Pilnībā tev piekrītu par šo. Ir tik daudz video kur tieši melnie (vairumā) un baltie apzog veikalus, bet neviens neko nedara, jo tas viss it kā ir saistīts ar protestu vai kaut kā tā. Tas tiešām ir pilnīgs absurds ar tiem protestiem, labi ja vienkārši ar plakātiem izietu un pa kliegtu, bet nē, obligāti vajag iet nodarboties ar krimināllietām. Un pie tam pie visa šī tiek apvainota visa ASV policija, nevis tikai tai lieta iesaistītie, es vispār nesaprotu kāda veidā citi tur ir vainīgi. Arī jocīgi kāpēc to štatu policija nevar kaut kā noturēt tos protestus, lai viņi notiek, bet nu tas viss jau sen ir izgājis no rāmjiem.

    m0E TV
    05.06.2020 16:35

    Ja 2 raundus uzvar baltais tad tas ir rasisms, spēli jāizstrādā tā, lai panāktu vienlīdzību arī uzvarās. 1 uzvar baltais, 1 melnais, 1 čigāns utt. Latvija vispār atpaliek rasisma jēdzienā, jo mums vienlīdzĪba šeit vispār nav, neesmu redzējis nevienu uzņēmumu kur būtu kaut 10% melnādaino darbinieku.

    Owol
    05.06.2020 21:08
    Reply to  m0E TV

    Jo varbūt Latvijā nav tik daudz melno kuri varētu vai gribētu strādāt?

    Last edited 3 years ago by Owol
    Reklāma