Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone veiktspējas samazināšanas dēļ Apple jāšķiras no vairāk kā pusmiljarda dolāru

    Jaunākie raksti

    Pagājuši divi gadi kopš Itālijas tiesa apsūdzēja Apple par iPhone veiktspējas samazināšanu. Toreiz tehnoloģiju gigants ātri vien tika laukā no nepatīkamā skandāla, pārsūdzot tiesas spriedumu. Taču nu klāt nākuši jauni pierādījumi, kas liecina par to, ka uzņēmums tiesas prāvu tomēr zaudējis un joprojām spēkā esošs ir 10 miljonus eiro lielais sods.

    2018. gadā pēc izmeklēšanas Itālijas konkurences regulators apsūdzēja iPhone ražotāju par “negodīgas konkurences ieviešanu” un lika maksāt Apple sodu 10 miljonu eiro apmērā. Uzņēmums zaudēja tiesas prāvu 2018. gada beigās, kad Itālijas tiesa toreiz pieņēma lēmumu, kurā teikts, ka Apple nav pienācīgi atklājis veiktspējas izmaiņas, kas ieviestas iOS 10.2.1 atjauninājumā. Tas bija tas iOS atjauninājums, kura ieviestās izmaiņas samazināja veiktspēju vecākiem iPhone ar novecojušām baterijām. Šo spriedumu Apple pārsūdzēja, taču nu Itālijas apelācijas tiesa to tagad ir apstiprinājusi, un ābolīšu ražotājam nu nekas cits neatliek, kā samaksāt norādīto summu.

    Vienlaikus nedienas ar iPhone veikstspējas samazināšanu Apple skar ne tikai Itālijā, bet arī ASV. Uzņēmums ir piekritis samaksāt 500 miljonus dolāru, lai noslēgtu tiesas procesu ASV par iPhone funkciju palēnināšanu.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    03.06.2020 11:00

    Em, kas to naudu sanjem? Apple 10 milj. izmaksa Italijai ir vien sikums pret ASV. Bet jautajums paliek. Kur pec tam ta nauda nonak, kas sanjem? Nu protams nejau gala lietotajs, kam bija iPhone ar bremzejoshu darbibu roka.

    Kursors.lv
    03.06.2020 11:10
    Reply to  Oskars

    Šad un tad līdzīgos gadījumos (vismaz ASV klienti) mēdz saņemt pa kādiem padsmit dolāriem līdzīgās tiesas prāvās.

    Reklāma