Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija pieņem likumu par pirātisku lietotņu bloķēšanu

    Jaunākie raksti

    Krievijas Valsts dome ir pieņēmusi jaunus tiesību aktus, kas autortiesību īpašniekiem ļaus veikt tālejošus pasākumus pret aplikāciju izstrādātājiem, kuri atvieglo lietotāju piekļuvi pirātiskajam saturam. Ja paši lietotņu īpašnieki neliksies ne zinis, jaunie tiesību akti tiks piemēroti tādiem pakalpojumiem kā Google Play un Apple App Store, kuriem pašiem būs jāizņem no piedāvājuma pirātiska satura lietotnes. Pretējā gadījumā pieeja būs vēl skarbāka – šie aplikāciju veikali tiks vienkārši bloķēti no vietējo interneta pakalpojumu sniedzēju puses.

    Sākotnējā tiesību aktu variantā atbildība par piekļuves bloķēšanu pirātiskam materiālam bija jāuzņemas tikai pašiem aplikāciju izstrādātājiem, kuri veicināja šāda nelegāla satura izplatību. Tomēr vēlāk nolemts, ka vajadzības gadījumā arī aplikāciju izplatīšanas platformas, kā Google Play un Apple App Store jāsauc pie atbildības, jo galu galā tajās atrodas šīs pirātiska satura lietotnes.

    Reklāma

    Tā kā, piemēram, dažādas pirātiska satura straumēšanas vietnes aizvien turpina nodrošināt piekļuvi ar autortiesībām aizsargātam saturam, ievērojami palielinājusies tādu aplikāciju pieejamība, kas atvieglo piekļuvi filmām, TV šoviem un tamlīdzīgam saturam. Turklāt, kāpēc gan neizmantot šādus risinājumus, ja tos instalēt iespējams ar smieklīgu piepūli un pēc tam skatīties labu saturu pilnīgi par baltu velti?

    Tomēr nu Krievija vēlas tam pielikt punktu reizi par visām reizēm. Pēc divu gadu izstrādes jaunais likums, apstiprināts tieši no Vladimira Putina rokām, stāsies spēkā šī gada 1. oktobrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    01.06.2020 11:10

    Un beigās būs vēl viens kukuļošanas un nepatiesu apsūdzību celšanas iemesls. Būtu nu vairāk rūpējušies par pašu tautas dzīves līmeņa celšanu.

    Reklāma