Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA piedāvā darbu, kurā iespējams veselu gadu pavadīt izolācijā

    Jaunākie raksti

    Iespējams kādu dienu cilvēks patiešām dzīvos uz citas planētas, taču lai līdz tai nokļūtu būs jāiegulda milzīgs darbs un laiks. NASA jau sāk šai dienai gatavoties, piedāvājot interesantas vakances, kurās cilvēkiem periodā no 4 mēnešiem līdz 1 gadam būs jādzīvo speciāli izolētā vidē.

    Šādas pozīcijas izveidotas tāpēc, lai būtu iespējams iegūt datus par cilvēku psiholoģisko un fizioloģisko stāvokli, atrodoties mazā cilvēku grupā salīdzinoši ilgu laiku. Tas nepieciešams, lai imitētu garo ceļu līdz Marsam (varētu būt sākot no 6 mēnešiem), tāpēc ir svarīgi izprast cilvēku mijiedarbību šādos apstākļos, jo jau pandēmijas laikā tiek runāts par paaugstināto mentālo slimību aktivitāti visā pasaulē. Kā arī neviens negribētu, lai pa ceļam atgadās kādi nepatīkami pārsteigumi.

    Reklāma

    Šī amata darbavieta atradīsies tepat mums kaimiņos Krievijā, Maskavā, speciāli izveidotajā izolācijas kompleksā (angliski NEK), kas tiek izmantots šāda veida eksperimentos un treniņos. Uzreiz gan jāpiebilst, ka lai pieteiktos šai vakancei ir jābūt ASV pilsonim, kā arī jāspēj izpildīt noteikti fiziskie rādītāji un jābūt ar tehniskās jomas izglītību vai darba pieredzi. Interesanti, ka labā mutvārdu un rakstiskā līmenī jāzina krievu valoda, kas šo dalībnieku loku noteikti sašaurina. Aprakstā gan nebija pieejama informācija par attiecīgo atalgojumu šādai sevis ieslodzīšanai.

    Tāpat NASA piedāvā līdzīgas pozīcijas, kurās izolācijā gan jāpavada krietni mazāks laiks, kas ir 45 dienas, un tur šīs process norināsies ASV.

    AvotsNASA
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma