Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna beidzot sper soli uz priekšu personas datu aizsardzībā

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju lielvalsts Ķīna beidzot ir nobriedusi vairāk uzmanības pievērst savu pilsoņu tiesībām uz privātumu un personas datu aizsardzību. Tas tiek uzskatīts par visai simbolisku pirmo soli, ņemot vērā Ķīnas augsto digitalizācijas pakāpi ne tikai industrijās, bet arī 1.4 miljardu iedzīvotāju ikdienas dzīvēs. Dzīvojot valstī, ko dēvē par Big Data zemi, tāda mums pašsaprotama lieta kā personiskās informācijas aizsardzība līdz šim tur nebija aktuāla.

    Saskaņā ar topošajām izmaiņām normatīvajos aktos, ikvienam Ķīnas pilsonim būs tiesības uz privātumu un personas datu aizsardzību. Pārmaiņas skars arī datu vācējus, kuri turpmāk bez indivīda piekrišanas personīgo informāciju iegūt nevarēs. Taču jau šobrīd skaidrs, ka jaunais regulējums neattieksies uz valdības uzraudzības darbu un zināma kontrole pār pilsoņu privātajiem datiem no Ķīnas puses šajā jomā pastāvēs joprojām.

    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka jauno regulējumu ieviešana ne tikai sniegs mazliet vairāk privātuma pašiem ķīniešiem, bet arī palīdzēs aizsargāt un leģitimizēt valstī strauji augošo interneta nozari. Tāpat plānotās izmaiņas piešķirs zināmu aizsardzību tiem vērtīgajiem datiem, kas ceļos ārpus Ķīnas robežām. Lai to visu sekmētu, Ķīnas parlaments šogad plāno ieviest arī atsevišķus tiesību aktus, kas īpaši attieksies uz personiskās informācijas aizsardzību.

    Vienlaikus juridiskie eksperti norādījuši, ka šobrīd spēkā esošie Ķīnas likumi nenodrošina pienācīgu personas datu aizsardzību. Piemēram, uzņēmumiem netiek piespriests taisnīgs sods par pārkāpumiem ar šādiem datiem.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma