Web Analytics
More
    Reklāma

    “Elements of AI” tiešsaistes kursos latviski var apgūt mākslīgā intelekta pamatus

    Jaunākie raksti

    Šobrīd jau vairāki uzņēmumi Latvijā apņēmušies savus darbiniekus izglītot mākslīgā intelekta (MI) jautājumos, vienlaikus aicinot arī citus uzņēmumus, valstiskās un nevalstiskās institūcijas piedalīties vispasaules sacensībā, kas Latvijā ir nosaukta #DomāUzPriekšu, bet globāli zināma kā #AIChallenge. Viss, kas uzņēmumam vai organizācijai ir jādara — 2020. gada laikā jāpiedāvā darbiniekiem iespēja uzzināt vairāk par mākslīgo intelektu.

    IT izglītības fonds Start(IT) maija sākumā prezentēja pasaulē par Nr.1 atzīto tiešsaistes datorzinātņu studiju kursu par mākslīgo intelektu (MI) “Elements of AI”, kuru tagad var apgūt bezmaksas arī latviešu valodā. Kopš “Elements of AI” izveides 2018. gada pavasarī tam reģistrējušies 400 000 cilvēku no vairāk nekā 170 valstīm. Vēloties aktīvāk iesaistīt sabiedrību jaunu zināšanu apguvē par MI, izveidota iniciatīva #DomāUzPriekšu, kurā aicināti piedalīties uzņēmumi, valstiskas un nevalstiskas institūcijas.

    Reklāma

    Viss, kas uzņēmumam vai organizācijai ir jādara — 2020/2021 gada laikā jāpiedāvā darbiniekiem iespēja uzzināt vairāk par MI. Viens no vieglākajiem veidiem ir vienkārši darbiniekiem izsūtīt e-pastu par “Elements of AI”  kursu. Iniciatīvai jau pievienojušies uzņēmumi Printful, Tieto, Accenture, Cognizant, Peruza, failiem.lv, Codelex, MindShare, Vefresh, kā arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija, #RigaTech girls, Latvijas IT klāsteris, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Somijas vēstniecība Latvijā, Somijas Tirdzniecības palāta Latvijā, Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā u.c. Informācija par MI kursu izsūtīta arī Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām, aicinot apgūt jaunas zināšanas. Pirmie pozitīvie signāli liecina, ka daļa Saeimas frakciju plāno aicināt partiju biedrus iedziļināties MI jautājumos.

    “Ja arī jūsu uzņēmums, organizācija, biedrība, politiskā partija saviem darbiniekiem, biedriem, sekotājiem rekomendē apgūt MI pamatus, tad atsūtiet mums savu logo uz fonds@startit.lv. Īpaši aicinu atsaukties tos, kas ar IT ir uz “Jūs”, jo ar šo studiju kursu ir iespēja paaugstināt digitālās prasmes. Esam uzrunājuši arī visu Saeimas politisko partiju frakciju vadītājus rekomdēt šo kursu politiķiem un partiju biedriem, jo lēmumi par MI jau tiek šobrīd pieņemti un ir svarīgi, lai visiem ir izpratne par to, ko tiešām MI tehnoloģijas ir spējīgas izdarīt un kas joprojām ir iespējams tikai zinātniski fantastiskajās filmās. #DomāUzPriekšu jeb #AIChallenge iniciatīvā mēs sacenšamies ar tādām valstīm kā Somija, Zviedrija, Vācija, Igaunija, Norvēģija, kur gan iedzīvotāji, gan uzņēmumi aktīvi piedalās. Drīzumā šai iniciatīvai pievienosies arī citas Eiropas Savienības (ES) valstis, jo kurss ar Eiropas Komisijas atbalstu tiek tulkots visās ES valodās,” uzsver IT Izglītības fona izpilddirektore Evija Celma.

    Kopš kursa izsludināšanas Latvijā 6.maijā tam jau reģstrējušies vairāk nekā 2000 interesentu, no tiem gandrīz puse izvēlējušies kursu apgūt angļu valodā, bet pārējie izmanto piedāvāto iespēju zināšanas apgūt latviski. Tā kā kursu var katrs apgūt sev ērtā tempā, tad aktīvākie “studenti” divu nedēļu laikā jau paspējuši mācības pabeigt un saņēmuši attiecīgu sertifikātu, kas apliecina iegūtās zināšanas. Kursa apguvei nepieciešamas 25 – 30 stundas, ja izvēlas brīvu apguves tempu. Savukārt tiem, kam patīk disciplīna un noteikts grafiks, ir iespēja pieteikties kursa apguvei 6 nedēļās, kur katru nedēļu būs jāapgūst kāda tēma tam veltot dažas stundas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma