Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiesā nonākusi vecmāmiņa, kura internetā dalījusies ar savu mazbērnu foto

    Jaunākie raksti

    Policijas un nu jau arī tiesas redzeslokā nonākusi kāda holandiešu vecmāmiņa, kura, nesaņemot piekrišanu no meitas, savā Facebook kontā dalījusies ar nepilngadīgo mazbērnu bildēm. Tā kā jau apaļus divus gadus spēkā ir vispārīgā datu aizsardzības regula jeb GDPR, kas ietver datu privātuma principu ievērošanu, pret šo vecmāmiņu uzsākti tiesu darbi, liekot izdzēst visu trīs mazbērnu internetā publicētās bildes.

    Neskatoties uz meitas protestiem, vecmāmiņa no savu sociālo tīklu kontiem visai spītīgā veidā atteikusies izdzēst mazbērnu bildes. Pat vēl vairāk, turpinot ignorēt ne vien meitas prasības, bet arī varas iestāžu lūgumus, kundze turpinājusi atjaunot savos sociālajos tīklos publicēto saturu ar vēl pāris šādām bildēm. Tas bijis pēdējais piliens visiem, tāpēc vecmāmiņa nonākusi tiesas rokās. Tomēr arī šis pavērsiens nepārliecinājis aktīvo sociālo mediju lietotāju izdzēst pilnīgi visas savu mazbērnu bildes. Virtuālai apskatei palikušas mazdēla bildes, ko vecmāmiņa iemūžinājusi pēdējo gadu laikā, abiem dzīvojot kopā. Arī šajā gadījumā neviens no bērna vecākiem nav piekritis foto kopīgošanai sociālajos tīklos.

    Reklāma

    Balstoties uz GDPR regulas principiem, nepieciešama likumīga aizbildņa atļauja, lai internetā drīkstētu izvietot ierakstus par personām, kuras jaunākas par 16 gadiem. Tā kā vecmāmiņa šo prasību nebija ievērojusi, Nīderlandes tiesa viņai devusi 10 dienas laika, lai visas mazbērnu bildes izņemtu no sociālajiem tīkliem. Lai motivētu kundzi to izdarīt ātrāk, par katru dienu, kad bildes nemainīgi palikušas virtuālai apskatei, iekasēta soda nauda 50 eiro apmērā. Pašreiz gan nav zināms, kā vecmāmiņai veicies ar situācijas risināšanu. Taču, cerams, šis kalpos kā labs piemērs ne tikai šai kundzei, bet arī pārējiem divreiz padomāt pirms internetā dalīties ar citu personu datiem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    25.05.2020 10:50

    Izcila attiecību paraugstunda! Pēc tam apvainosies, ka mantojumā meita neko nav saņēmusi, bet viss ticis bērniem(mazbērniem), un tad tiesāsies ar bērniem par mantojumu! :)

    25.05.2020 11:22
    Reply to  Skābene

    tas gan atkarīgs no Nīderlandes likumdošanas, Latvijā vari testamentā sarakstīt ko gribi, bet tāpat nevari pilnībā izslēgt no mantojuma savus pirmās pakāpes mantiniekus.

    Krotow
    25.05.2020 11:26
    Reply to  digitalk

    Uzdāvini mantojumu mazbērnam un lieta darīta.

    Reklāma