Web Analytics
More
    Reklāma

    Google gatavo skārienjūtīgus un izgaismotus austiņu vadus

    Jaunākie raksti

    Tas, ka tehnoloģiju gigantam Google patīk radīt eksperimentus ar audumu un viedajiem risinājumiem, vairs nav nekāds noslēpums. Pirms dažiem gadiem sadarbībā ar modes zīmolu “Levis” tapa ar Google tehnoloģijām darbināma viedā jaka. Šobrīd no viedo apģērbu jomas Google virzās tālāk, radot inovatīvas mūzikas pārvaldības iespējas, lietotājam vien nedaudz pieskaroties savam austiņu kabelim.

    Pašreiz ideja par viedo austiņu kabeli ir vēl prototipa stadijā, taču tas neliedz ar vienu aci ielūkoties, kā top risinājums, iespējams, drīzā nākotnē trendīgai mūzikas pārvaldībai. Tā pamatā izmantota spirālveida sensoru matrica, kas būtībā ir tas pats pītais audums, kurā iestrādāti “viedie pavedieni” jeb optiskās šķiedras. Šiem pavedieniem piemīt kapacitīvas īpašības, kas nozīmē, ka atliek vien pieskarties vadam, lai spētu, piemēram, pārslēgt  dziesmas vai kontrolēt mūzikas skaņu.

    Reklāma

    Ar vadu var veikt dažādas darbības, atkarīgs no tā, ko vēlies panākt. Piemēram, skaņas kontrolei vads nedaudz jāsatin. Lai nopauzētu vai ieslēgtu mūziku, tas jāsaspiež. Tāpat Googles viedais austiņu kabelis informēs par paziņojumiem. Optiskās šķiedras diegi, kas ieausti vadā, iedegsies konkrētā krāsā, kas atkarīga no saņemtās informācijas veida.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma