Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamo 5-10 gadu laikā attālināti varētu strādāt puse Facebook darbinieku

    Jaunākie raksti

    Lielā mērā pateicoties COVID-19 radītajām sekām, Facebook nolēmis sākt vērienīgas pārmaiņas, kas šoreiz saistītas ar elastīgāku darba apstākļu nodrošināšanu saviem darbiniekiem. Uzņēmums nācis klajā ar paziņojumu, ka drīzumā ļaus saviem padotajiem iesniegt pieprasījumu par pastāvīgām izmaiņām darba vietā, proti strādāt attālināti.

    Facebook šefs Marks Zakerbergs intervijā norādījis, ka darbinieku pāreju uz attālināta darba režīmu organizēs pārdomāti un atbildīgi. Tieši tāpēc uzreiz visiem darbiniekiem šāda iespēja netiks sniegta. Viņš atklāja, ka nākamo piecu līdz desmit gadu laikā apmēram puse Facebook darbinieku pastāvīgi varēs strādāt no mājām. Pašreiz sociālā medija labā strādā vairāk nekā 48 000 padoto 70 birojos visā pasaulē. Tas nozīmē, ka tuvāko desmit gadu laikā ofisiem ar līkumu varētu iet ap 24 000 darbinieku.

    Reklāma

    Ironiski, ka vēl nesen Facebook jaunajiem darbiniekiem izmaksāja 15 000 ASV dolāru lielu prēmiju, ja tie piekrita dzīvot ne tālāk kā 16 kilometru attālumā no biroja. Šobrīd, pandēmijas laikā, šie darbinieki var brīvi izvēlēties, kur pavadīt savas darba stundas. Tomēr tuvākajā laikā pāreja uz attālinātu darbu vēl nebūs tik aktuāla. Nolemts, ka 6. jūlijā uzņēmums atvērs dažus savus birojus, darbinieku noslodzi samazinot par 25% no ierastās.

    Vienlaikus ilgtermiņā pāreju uz attālināta darba režīmu Zakerbergs uzskata par nozīmīgu iniciatīvu. Viņš uzsver, ka tāda veidā darbinieki efektīvāk spēs izmantot jaunus Facebook produktus, kas saistīti ar papildināto un virtuālo realitāti, sadarbības rīku “Workplace” un citiem risinājumiem.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma