Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzlauzti vairāki Eiropas superdatori, lai raktu kriptovalūtas

    Jaunākie raksti

    Maija otrajā nedēļā vairāki Eiropas superdatori tikuši uzlauzti, lai caur tiem raktu kriptovalūtas. Šie nav pirmie šāda veida kiberuzbrukumi, taču pirmo reizi tas noticis pieslēdzoties attālināti, jo iepriekš kāds uz vietas bija ieinstalējis speciālās ļaunprogrammatūras.

    Šie uzbrukumi notikuši Lielbritānijā esošajam ARCHER superdatoram, vairākās Vācijā esošajās sistēmās, kā arī Šveices Nacionālajam superskaitļošanas centram, kurā atrodas vieni no jaudīgākajiem superdatoriem. Lai apturētu šīs ielaušanās un bitkoinu rakšanu, datori ir jāatslēdz no tīkla un jāveido jaunas pieejas, un šis process var aizņemt ilgāku laiku, tāpēc tajā laikā datori ir izslēgti. Šajā laikā tie nevar veikt savu skaitļošanas darbu, lai palīdzētu cīņā ar COVID-19 vīrusu.

    Reklāma

    Nav pieejamas oficiālas ziņas par potenciālajiem ļaundariem, bet tā kā šie uzbrukumi notikuši ļoti līdzīgā laika posmā, tad tas liek domāt, ka šis tomēr ir bijis plānots lielākas grupas uzbrukums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oiligs
    23.05.2020 13:37

    Kr ziņas ,ka ,piemēŗam ,Krievijā –katru mēnesi tiek paziņots par ‘”bumbām”” uz pasažieru lidmašīnu bortiem–ar mērķi tikt pie bitkoiniem..Vienkārši krievi to saka ,taču visi pārējā “”civilizētā””pasaule to noklusē.Jo nav iedomājams ,ka prasa tikai Krievijā ,bet citur nē.

    23.05.2020 13:50

    Visticamāk tika raktas kādas citas kriptovalūtas, nevis tieši bitkoini, jo bitkoinus rakt ar CPU vai GPU ir nejēdzīgi, tas ir tūkstošiem reižu mazāk efektīvi, nekā ar specializētajiem ASIC maineriem.

    Reklāma