Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook ļauj izveidot savu virtuālo avataru

    Jaunākie raksti

    Digitālie avatari ir neapturama sērga, jo nu jau esošajiem Bitmoji, Apple Memoji, Samsung Emoji pievienojas Facebook digitālais cilvēciņš. Un jāatzīst, ka man zināmu amerikāņu sociālie tīkli jau ir papildināti ar šo brīnumu. Daži atsevišķi vietējie rakari arī jau ir tikuši pie jaunajiem avatariem un lepni tos izrāda savā Facebook profilā.

    Sava digitālā personāža izveidi popularizēt sāka sociālā platforma Snapchat, kura ļāva izmantot Bitmoji risinājumu, lai izveidotu pēc savas līdzības virtuālu cilvēku, apģērbtu to, un pēc tam izmantotu gan dažāda satura veidošanā, gan sarakstoties ar draugiem. Tas ļauj izpaust dažādas emocijas, stilu un visu pārējo. Ar Snapchat palīdzību Bitmoji tēli pat ieguvuši savu šovu, tā kā šī lieta ir visai nopietna. Jāatzīst, ka esmu lietojis gan Snapchat, gan Bitmoji, un tā ir diezgan jautra padarīšana, jo šis avatars ir spējīgs attēlot plašu spektru emociju.

    Reklāma

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156883912982063&set=a.415427007062&type=3

    Facebook avataru šobrīd iespējams izveidot un lietot ASV lietotāji, taču tas būs pieejams visiem. Pagaidām ar tā palīdzību iespējams komentēt ierakstus, kā arī sazināties ar citiem caur Messenger lietotni vai izmantot to kā savu attēlu spēļu sadaļā. Nākotnes plānos to būs iespējams izmantot arī kā daļu no teksta ierakstiem Facebook laika joslā.

    Avots: Henrija Bitmoji
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rododanders
    19.05.2020 12:41

    MS xbox jau kopš kineckt sākuma piedāvāja veidot savus avatarus, 10 gadi kādi atpakaļ? Pirkt avataram drēbes varēja pa MS naudām (īsta nauda pa lielam), visādus niekus ko ieguva spēlēs kā bonusus varēja izmantot. Un tā kā tika izmantots kinekt, tad avatars gan seju skanēja, gan varēja kustēties un šis ņēmās līdz automātā.
    Bet ja to pašu izdara lielākās platformās, tad re kā, viss aiziet un kā mega jaunums.

    diso
    19.05.2020 12:53
    Reply to  rododanders

    Šis atgādina Black Mirror sēriju, “15 million merits”, kur cilvēki tērēja savus līdzekļus visādiem nevajadzīgiem avatariem. Sava veida naudas slaukšana no muļķiem.

    rokas
    19.05.2020 14:45

    avatars šajā nozīmē (bildīte) jau pēc būtības ir virtuāls, jeb es kaut ko esmu palaidis garām….?

    digitalk
    19.05.2020 16:24
    Reply to  rokas

    tāpēc jau tas nosaukts par virtuālo avataru, lai nodalītu no pamatnozīmes — personas vai idejas inkarnācija, reprezentācija, izpausme fiziskā formā.

    Reklāma