Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunietes dzīvi pilsētā uzlabo ar “Minecraft” spēles elementiem

    Jaunākie raksti

    Ir patīkami, ja spēles apsolītā jautrība izvēršas par kaut ko lielāku un nozīmīgāku. Jā, spēles dažkārt no laba laika pavadīšanas veida var izaugt par risinājumu sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanai. Lielisks piemērs tam ir 2016. gadā aizsāktais projekts/iniciatīva, kuras ietvaros meitenes Zviedrijā var uzņemties līderību un, izmantojot leģendāro spēli “Minecraft” kā radošu dizaina rīku un sadarbojoties ar profesionāļiem, veikt būtiskus uzlabojumus savā pilsētvidē.

    Aktīvi darbojoties projektā un piedāvājot savas idejas, jaunietes jau ieguvušas ievērojamu atbalstu no vietējo pašvaldību un zemes īpašnieku puses. Iedvesmojoties no “Minecraft” spēles, meitenes radījušas zīmējumus, kas ietver dažādus uzlabojumus Zviedrijas pilsētās un to apkaimēs, padarot tās viedākas, drošākas un pielāgotākas mūsdienu pilsētnieka vajadzībām. Zīmējumos attēlotais ietver gan uzlabotu parku infrastruktūru un sakārtotāku apkārtni, gan arī paplašinātas āra aktivitāšu iespējas. Plānots, ka daži no šiem ierosinājumiem tiks arī īstenoti. Piemēram, viens no Zviedrijas laukumumiem (Fittja torg) pārvērsts par cilvēkiem pievilcīgāku atpūtas vietu, papildinot to ar ērtiem soliņiem un mūsdienīgiem apgaismojuma risinājumiem.

    Reklāma

    Būtiski, ka iniciatīvas mērķis nebūt neietver tikai Zviedrijas pilsētu pilnveidi. Šādā veidā jaunietēm tiek dota iespēja attīstīt savas līderības prasmes, īstenot projektu, par kura norisi pilnībā atbildīgas ir viņas pašas, izmantot sniegtās iespējas un realizēt savas ieceres. Tāpat ar šī projekta palīdzību meitenes tiek iepazīstinātas tuvāk ar arhitektūru – to kā karjeras ceļu daudzas no viņām, iespējams, nekad iepriekš nebija apsvērušas. Jāteic, iniciatīva lieliska un labs veids, kā meitenes un sievietes iesaistīt nozarē, kas joprojām tiek vairāk uzskata par puišu darbības lauciņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    18.05.2020 13:11

    Vai kāds lasītājs no raksta saprata, kas ir radīts, kādam mērķim? Burtiski iztulkots raksts bez izpratnes par saturu. Ja raksta saturs būtu jāpastāsta kādam tālāk, neizdotos.

    Andis
    18.05.2020 15:35
    Reply to  Lauris

    Es nesapratu. Pat par ko īsti runa.

    Krotow
    18.05.2020 16:13
    Reply to  Lauris

    Minecraft izmantošana pilsētas jauno plāna skiču veidošanai izklaides formā. Nez, varbūt lai interesentēm iedod AutoCAD un ArhiCAD mācību licences. Tad vismaz plānus varēs izdabūt ārā sakarīgu 3D renderējumu veidā, ko ar gudru seju demonstrēt visādās prezentācijās.

    Reklāma