Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija ar mākslīgā intelekta palīdzību novēro vai cilvēks valkā sejas masku

    Jaunākie raksti

    Francija, izmantojot vietējā jaunuzņēmuma DatakaLab izstrādātos novērošanas risinājumus, testa nolūkos vēlas pārliecināties par sejas aizsargmasku lietošanu Parīzes metro.

    Šobrīd sejas aizsargmasku valkāšana Francijā ir obligāta prasība visiem tiem, kuri ikdienā pārvietojas ar sabiedrisko transportu, tas pats arī gaidāms Latvijā, tāpēc tiek izmantotas DatakaLab kameras un mākslīgais intelekts, lai ievāktu datus par to, cik cilvēku realitātē tās arī nēsā. Tas šobrīd ir tikai vienīgais uzdevums, kuru veic sistēma, jo, protams, šeit uzreiz jādomā par cilvēku privātuma drošību.

    Reklāma

    Pandēmijas laiks ir visai interesants un viltīgs, jo šādi novērošanas risinājumi var ļaut valdībai un atbildīgajiem dienestiem pieņemt pareizos lēmumus, lai ierobežotu vīrusu, bet no otras puses tas nozīmē, ka cilvēki ir kā uz paplātes. Kā norāda DatakaLab, tad uzņēmums jau vairākus gadus piedāvā savus mākslīgā intelekta video risinājumus, un vienmēr tie bijuši GDPR ietvaros. Informācija šobrīd tiek glabāta pašās ierīcēs, un tā nemaz neatrodas kādā mākoņa risinājumā, kas varētu veicināt datu noplūdi. Šobrīd dati par sejas masku valkāšanu tiek atjaunoti ik pēc 15 minūtēm.

    Šis risinājums tiek izmantots vienīgi datu iegūšanas nolūkos, taču varam sagaidīt, ka nākotnē pilsētvide varētu tikt papildināta līdzīgiem risinājumiem un kontroles mehānismiem. Taču šeit arī ir lielais jautājums, cik tālu tas var apdraudēt personas datus un kontrolēt cilvēkus. Kā norāda DatakaLab CEO, tad Francijai nav jāatsakās no savām privātuma tiesībām, un viņš pats saprot, cik šādas tehnoloģiskās iespējas reizē ir lieliskas un bīstamas.

    Sods par aizsargmaskas nelietošanu Francijas publiskajā transportā var izmaksāt līdz 135 EUR.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma