Web Analytics
More
    Reklāma

    No vecām Tesla detaļām var izgūt to lietotāju informāciju

    Jaunākie raksti

    Kāds nozares entuziasts – hakeris – pamanījies pieslēgties klientu informācijai, izmantojot speciālu Teslas automašīnu izklaides vadības sistēmas vienību (angliski media control unit – MCU), kuru viņš iegādājies internetā, norādot uz visai nopietnu personīgās informācijas noplūdi.

    Speciālā vadības sistēma uzglabā visu informāciju par Spotify, Netflix, YouTube ielogošanās datiem, kuras ievadījis auto lietotājs, kas sevī ietver arī paroles. Papildus tam iespējams redzēt visu saglabāto kontaktinformāciju, kā arī zvanītos numurus un navigācijā saglabātās adreses un maršrutus. Tātad ļoti plašu un privātu informāciju. Tāpat hakeris bija spējīgs nolasīt informāciju par to, ka speciālā detaļa pēdējo reizi tikusi apstrādāta kādā no oficiālajiem Teslas servisa centriem, un tām principā nebūtu jābūt pieejamām neautorizētām personām.

    Reklāma

    Teslas politika saistībā ar detaļu nomaiņu ir tāda, ka šajā gadījumā vienkārši nomainītu vadības sistēmu bijis nepieciešams sūtīt atpakaļ uz kādu no oficiālajiem punktiem, taču saplīsušu detaļu nepieciešams pilnībā iznīcināt. Tas nozīmē, ka kāds no servisa slepus pārdevis darbojošas detaļas un nav vadījies pēc noteikumiem. Jautājums, kāpēc gan vispār šāda vienība būtu jāmaina, ja tā darbojas. Te atbilde meklējamā tajā, ka Tesla izlaida savu jaunāko automašīnas “smadzeņu” versiju “Hardware 3”, kurai nepieciešams nomainīt arī attiecīgo izklaides sistēmas vadību.

    Pat atjaunojot rūpnīcas iestatījumus, iepriekšējā autovadītāja dati bijuši pieejami, taču tas prasītu ilgāku un sarežģītāku darbu, tomēr fakts paliek fakts. Šāds atklājums noteikti nepaliks bez ievērības no autoražotāja puses un šobrīd noteikti neglaimo tam. Hakeris šīs vienības iegādājies eBay tirdzniecības platformā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    07.05.2020 22:12

    Taču ir bijušais tesla darbinieks, kurš katru dienu tvīto par tesla drošības caurumiem un nejēdzībām… šis ir tikai sīkums…

    Reklāma