Web Analytics
More
    Reklāma

    Britu muzejs sniedz virtuālu pieeju pusei kolekcijas

    Jaunākie raksti

    Pandēmijas laikā daudzi pasaules pazīstamākie muzeji ir publiskojuši savas kolekcijas vai vismaz uz laiku ļauj cilvēkiem tos apskatīt attālināti un digitālā formātā. Šādu iespēju piedāvā arī viens no senākajiem dažādu mākslas darbu glabātājiem Lielbritānijā – Britu muzejs.

    Uz laiku tas piedāvā cilvēkiem apskatīt vairāk nekā 1,9 miljonu mākslas darbu, kas sevī iekļauj gleznas, grāmatas, ieročus un dažādus priekšmetos no senajām kultūrām. Tas viss pieejams muzeja mājaslapā. Tiesa izskatās, ka lielākoties visi priekšmeti ir bildēti tikai no augšējā skata, kas neļauj ieraudzīt sānu detaļas, bet izšķirtspēja ir ļoti augsta un katru foto iespējams pietuvināt.

    Reklāma

    Tāpat šīs bildes atļauts oficiāli izmantot nekomerciālos nolūkos, kas palīdzēs muzeja atpazīstamībai šajā laikā, iespējams, uzrunājot tos, kuriem muzeji nesaista, bet nu ir iespēja vienkārši ielūkoties, ko sagaidīt. Kā arī bildes varēs izmantot zinātnieki un studenti savos pētījumos.

    Šajā sakarā jāpiemin, ka Latvijas Nacionālā muzeju krājuma kopkatalogs publicējis 7600 digitalizētus Latvijas mākslinieku darbus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma