Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony patentē robotu, kurš emocionāli atbalstīs vientuļos geimerus

    Jaunākie raksti

    Japāņu kompānija Sony reģistrējusi patentu, kurā tā prezentē speciālu robotu, kurš spēs nolasīt dažādas cilvēka emocijas un atbilstoši uz tām reaģēt. Galvenā robota doma ir būt līdzās cilvēkam, kurš vienatnē spēlē datorspēles.

    Mākonim līdzīgais robots, kāds tas ir atspoguļots vizuālajā patenta noformējumā, būs aprīkots ar mikrofoniem, biometriskajiem un kustību sensoriem un dažādām kamerām, lai ar tā visa palīdzību analizētu cilvēku uzvedību un emocijas. Tas viss sniegs iespēju šim pufīgajam mākslīgajam draugam atpazīt tādas emocijas kā prieku, dusmas, mīlestību un pārsteigumu. Patenta aprakstā norādīts, ka robots spēs izteikt savu neapmierinātību, ja tas tiks uzlikts lādēties, un tajā pat laikā robots būs atpazinis savu saimnieku, sajūtoties pamests. Pēcāk tas var ietekmēt tā pozitīvo attieksmi pret jums, kad nepieciešams emocionālais atbalsts spēles laikā

    Reklāma

    Avots: USPTO

    Galvenais šīs ierīces mērķis un uzdevums ir sēdēt blakus cilvēkam un kopā vērot datorspēlē notiekošo, paralēli izpaužot dažāda veida emocijas. Kā jau minēts, tas var priecāties par sekmīgi izpildītu uzdevumu, bet paust bēdas un atbilstošas skaņas, ja misija izpildīta neveiksmīgi. Tas ir koncepts robotam, ar kuru veidot kādu emocionālo kontaktu, kā tas notiek cilvēkiem vienam ar otru.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    21.04.2020 13:30

    Vatafāk? Vēlos patenēt robotu, kas vientuļo geimeri izsper ārā no mammas mājas – katru dienu un nelaiž atpakaļ kādās četras stundas.

    Krotow
    21.04.2020 14:47
    Reply to  KKTK

    Pietiks ar viņa nosūtīšanu strādāt ;)

    Reinis Rozitis
    21.04.2020 21:12
    Reply to  Krotow

    Nūuu mūsdienās tas nav tik viennozīmīgi – ja, sēžot mammas mājas bēniņos (par konkrēto tas ir fakts), var pelnīt ~25-50k usd mēnesī (un tas ir tikai no tiem, kas pierakstījušies (subscribers), neņemot verā kontraktus un ziedojumus), tad nu .. https://twitchtracker.com/asmongold/subscribers :)

    Reklāma