Web Analytics
More
    Reklāma

    Google oficiāli izlaiž braila tastatūru Android lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Aprīļa sākumā Google paziņojusi par Android sistēmā iebūvētas virtuālās braila tastatūras pieejamību, neizmantojot papildus ierīces vai lietotnes, tādējādi padarot viedierīču lietošanu ērtāku tiem, kuri izmanto braila rakstu.

    Jaunā iespēja nosaukta par TalkBack, un tā piedāvā virtuālo versiju oficiālajai 6 punktu braila raksta sistēmai, tos projicējot uz ekrāna. Salīdzinot ar mums ierasto klaviatūras novietojumu displeja apakšējā daļā, ir rasts risinājums punktus izvietojot pa visu ekrānu, lai lietotājam ir iespēja nospiest tikai nepieciešamos simbolus. Tas ļauj izvairīties no nejaušu darbību veikšanas. Braila klaviatūra ļauj izdzēst gan vārdus, gan līnijas, kā arī apstiprināt teksta ievadi.

    Reklāma

    Avots: Google

    TalkBack iespējams lietot ar jebkuru lietotni un teksta ievades situāciju, tāpat kā tas būtu izmantojot parasto tastatūru, kas nozīme, ka tai ir ļoti plašs pielietojums. Tā tiek ieslēgta līdzīgi šī brīža principam, kad tiek mainītas tastatūras valodas. TalkBack būs pieejams sākot ar Android 5.0 versiju, tiesa pagaidām tā ir piesaistīta tikai angļu valodas alfabētam. Lai iestatītu šo iespēju, dodieties uz Settings – Accessibility – TalkBack – Settings.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma