Web Analytics
More
    Reklāma

    Google līdz ar Android 11 atnākšanu pieprasīs tā dēvētos neredzamos atjauninājumus

    Jaunākie raksti

    Neredzamie jeb nejūtamie Android atjauninājumi (angļu: seamless updates) nav nekas jauns. Teorētiski Android operētājsistēmā šī iespēja iestrādāta kopš 2016. gada. Kas tas ir par zvēru? Android viedierīcē tiek izveidotas divas virtuālas atmiņas partīcijas – kamēr vienā Android darbojas ikdiena režīmā, tikmēr otrā tiek veikta Android atjaunināšana. Pēc tam atliek vien ātri pārstartēt viedierīci, lai atjauninājums būtu uzstādīts.

    Šī pieeja gan nekā nav saistāma ar laicīgu Android atjauninājumu piegādi. Tik vien, cik lietotājs gandrīz nejūt atjauninājuma uzstādīšanu. Jau šobrīd vairāki Android ražotāji izmanto nejūtamo atjauninājumu piegādi. To skaitā ir  OnePlus, LG, HTC, Motorola, Google, ASUS un Sony.

    Reklāma

    Kas notiek, ja ražotājs neievieš savās ierīcēs šāda tipa atjauninājumus? Ierīce ielādē atjauninājumu, pieprasa restartēties, tad tiek vairākas minūtes veidota atkopšanas (recovery) informācija, ikmēneša ielāpu uzstādīšana var aizņemt vairāk nekā 15 minūtes, kuru laikā viedtālrunis nav izmantojams. Tiek minēts, ka šāda pieeja atjauninājumu uzstādīšanai arī skaitās nedrošāka, ja kaut kas instalēšanas laikā noiet greizi.

    Lielākais grēkāzis ir Samsung. Pat 1360 eiro Galaxy S20 Ultra modelis nav ticis pie šīs četrus gadus senās Android iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    09.04.2020 12:15

    kautkā galīgi neesmu sajūsmā par šo “jaunievedumu” ..

    Kursors.lv
    09.04.2020 13:00
    Reply to  Janis Murnieks

    Kāpēc?

    09.04.2020 13:40

    Tiek zaudēta iedomātā varā pār ierīci . t.i. iespēja kontrolēt kad un kur un vai vispār veikt apdeitus u.c. lietas .

    Lai arī pats lietoju bezlimita datu pieslēgumu – ir cilvēki , kas to nedara dažādu iemeslu dēl – attiecīgi , ja klusais apdeits norij kapitālu – sanāk kautkā nelāgi . vai arī piemēram esi roamingā kkādā mozambikā un pēkšņi ir lejuplādējušies 3,9 GB apdeits …

    Tagad precīzus gadījumus neatcerēšos , bet ir gadijies , ka “jaunais” ir jūtami sliktāks par veco , tamdēļ izvēlos labāk nogaidīt , palasīt atsauksmes , baglistus un iespējams sagaidīt kādu labāku apdeitu , kuru tiešam ir jēga likt .

    Igors
    09.04.2020 17:12
    Reply to  Janis Murnieks

    Vēl jau arī ar tiem apdeitiem var zaudēt noderīgas fīčas. Kā piem nesen bija ar zvanu ierakstiem. Kā dēļ pārgāju uz oneplus kam tas ir no rūpnīcas.

    Kursors.lv
    09.04.2020 18:32
    Reply to  Igors

    Ņemot vērā to, kā visiem pēdējā laikā sāk patikt rūpēties par privātuma ievērošanu, gan jau arī čainas telefoniem beigsies zvanu ierakstu iespējas. Nu vai arī būs jāpērk no Aļika kaut kādi ķīniešu modeļi.

    Igors
    09.04.2020 19:10

    Kristap ez zvanu ierakstus lietoju kopš Treo 180 un Qutek 9000 laikiem un neplānoju atteikties. Nav problēmu norūtot telefonu. Par laimi oneplus ar adb šo var ieslēgt bez root tā lai strādā bezkontaktu maksājumi.

    Jānis
    09.04.2020 19:06
    Reply to  Janis Murnieks

    Pilnīgi piekrītu, es ari esmu atslēdzis visus automātiskos updates. Lietoju s9+ un joprojām sēžu uz android 8 un pat nedomāju upgrade taisīt, jo jaunākajās versijās google ir piegriezusi fīčas kas man ir ļoti svarīgas, tas pats arī ar appiem, ceļu uz augšu visas izņemot pāris kuras tieši tās pašas google jauno prasību dēļ izstrādātāji bija spiesti apgriezt esošo funkcionalitāti un to iestrādāt jaunākajās versijās, kuras es, lai saglabātu funkcionalitāti vienkārši vairs nelieku.

    10.04.2020 18:01
    Reply to  Jānis

    zinaji, ka tu izslēdzi savus automatic updaitus tu nedabūsi jaunos drošības atjaunājumus jaunas fīčas, kas ir uz adroid 10

    13.04.2020 20:42
    Reply to  Janis Murnieks

    Cik jābūt dumjam lai nemācētu atslēgt moblo internetu kad nelieto? Īpaši kad tas ir limitēts. Vai iestatijumos sabakstīt cik to GB var izmantot un kad iztere atslegt internetu? Un sim karšu sadaļā var norubīt internetu roamingā.

    Cilvēku stulbumam un slinkumam nav robežu, covid-19 vēl ir kur stradat lai mazinātu sliņķu skaitu :D

    Reklāma