Web Analytics
More
    Reklāma

    No 17. – 19. aprīlim norisināsies virtuālais hakatons SexHack 2020 Online

    Jaunākie raksti

    “Šis ir pirmais virtuālais hakatons pasaulē, kas veltīts seksualitātes, savstarpējo attiecību, drošības un  reproduktīvās veselības jautājumiem. Pašreizējās krīzes apstākļos, kad cilvēki ir sociāli un fiziski nošķirti, mums uz šiem jautājumiem jāpaskatās drosmīgāk un no cita skatpunkta. Mūsu ķermenis, jūtas, savstarpējās attiecības … ir tik daudz lietu, kurām gan šobrīd, gan arī pēc krīzes būs nepieciešami inovatīvi risinājumi! Ir steidzami nepieciešamas inovatīvas un drosmīgas idejas, lai rastu jaunus tehnoloģiju izmantošanas veidus, kas palielina izpratni par seksuālās izglītības un reproduktīvas veselības nozīmi, kā arī nodrošina drošu komunikāciju digitālajā vidē un ļauj vērsties pēc palīdzības, ja tāda ir nepieciešama,” saka Kārlis Skuja, SexHack Hackathon 2020 Online Organizators.

    Pasākumā aicināti piedalīties jebkuras seksuālās orientācijas un identitātes cilvēki, lai kopā virtuālā hakatonā radītu jaunus SexTech risinājumus. SexTech produkti un pakalpojumi tiek veidoti ar mērķi uzlabot cilvēka labsajūtu un seksuālo pieredzi. SexTech – tās ir lietotnes, platformas, sensori, VR, AR, AI, video straumēšana… iespējas ir ļoti plašas. Tiek lēsts, ka SexTech nozare šobrīd ir 20 miljardu USD vērtībā, un paredzams, ka tuvākajos gados šī nozare strauji attīstīties.

    Reklāma

    Šī pasākuma mērķauditorija ir IT, dizaina, uzņēmējdarbības, komunikācijas un veselības jomas studenti, kā arī jomas eksperti, uzņēmēji un investori. Apvienojoties komandās, 48 stundu laikā dalībnieki izstrādās jaunus risinājumus, lai svētdien pēcpusdienā prezentētu paveikto. Hakatona laikā dalībniekus un komandas konsultēs pieredzējuši mentori, kuri profesionāli strādā dažādās jomās (tehnoloģija, bizness, dizains, veselība utt.).

    Komandas aicinātas strādāt gan pie seksuālās veselības un izglītības, gan izklaides un personīgās  drošības risinājumiem. Hakatona galvenās tēmas ir privātums un drošība, izglītība, veselība, tehnoloģijas. Pasākumam šobrīd jau pieteikušies dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Spānijas un citām valstīm.

    Pasākumu organizē biedrība “WindHackers”. Biedrības “WindHackers” mērķis ir veicināt inovatīvu un tehnoloģijās balstītu ideju veidošanos jauniešu vidē, kā arī apvienot cilvēkus no dažādām nozarēm un sfērām, veicinot starpdisciplināro sadarbību un jaunu uzņēmumu izveidi.

    Papildus informācijai: www.sexhack.co

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma