Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgais intelekts ķers nākotnes slimību epidēmijas

    Jaunākie raksti

    Šobrīd mākslīgais intelekts tiek izmantots visādām dumībām, seju pārzīmēšanai (deep-fake) un brīvā laika bezjēdzīgai nosišanai, bet jau tuvākajā nākotnē varam gaidīt, ka mākslīgais intelekts palīdzēs cilvēcei ķert dažādu sērgu izplatīšanos to sākuma stadijā.

    Ap 2015. gadu Google mēģināja ķert gripu ar Google Flu Trends rīku. Jau tobrīd tika izsvērts, ka datu pieejamība nav problēma, jo ļaudis par visu sūdzas sociālajos tīmekļos. Lielais jautājums ir par to, kā izfiltrēt un fokusēties uz pareizo datu atlasi. Cilvēks to nevar aptvert, 2015. gadā arī Google nespēja novest Google Flu Trends projektu līdz darbībai.

    Reklāma

    Masačūsetsas universitātes pētnieki saka, ka nav nekā vienkāršāka par elpceļu slimību noķeršanu agrīnā stadijā – atliek vien meklēt pēc klepošanas. FluSense projekts vēl nav gatavs, bet tas varētu tikt veidots kā pārnēsājama ierīce ar mikrofoniem un termālo kameru, ko darbina mākslīgais intelekts. Iespējams, kādreiz nākotnē FluSense sensors tiks izvietots blakus dūmu detektoram valsts un pašvaldību iestādēs, skolās un citās publiskās vietās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma