Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Play Protect – viens no vājākajiem Android sargiem

    Jaunākie raksti

    AV-Test veiktajos testos atklājies, ka Google Play Protect uzskatāms par visai vāju aizsardzību pret ļaunatūru. Google Play Protect sargā Google Play Android lietotņu veikalu, pārskenējot viedierīcēs esošās lietotnes.

    Google Play Protect saņēma tikai 6 no 18 punktiem, kamēr citiem testa dalībniekiem veicies būtiski labāk. AV-Test veiktajos testos tika pārbaudīta arī Avira, Bitdefender, G Data, Kaspersky, NortonLifeLock, SK Telecom un Trend Micro darbība. Testi ietvēra aizsardzību pret aptuveni 6700 dažādām lietotnēm, kurās ir ļaunatūra.

    Reklāma

    Google Play Protect visvājāk veicas ar lietotnēm, kas ir mazāk nekā 24 stundas vecas, šādās lietotnēs Google Play Protect spēja atrast tikai 37% no ļaunatūras, kamēr Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile, NortonLifeLock, Trend Micro un Kaspersky atrada pilnīgi visas ļaundabīgās programmatūras pazīmes.

    Tāpat Google Play Protect ir problēmas atpazīt ļaunatūru lietotnēs, kas ir vecākas par mēnesi. Šeit Google Play Protect atrod ļaunatūru tikai 33% gadījumu. Google Play Protect arī ļoti bieži (30 gadījumos) lieki ziņoja par ļaunatūru lietotnēs (false positive), kamēr citi aizsardzības risinājumi gandrīz nekad nekļūdījās. AV-Test iesaka savās viedierīcēs turēt vēl kādu aizsardzības lietotni pret ļaunatūru, tikai uz Google Play Protect paļauties neesot prātīgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    06.04.2020 10:28

    Tā jau likās, ka tā tāda uzkrāsota bļemba vien ir. A kā ir telefonos – var ielādēties ar LiveCD un noskanēt pret trojāņiem?

    digitalk
    06.04.2020 12:53

    toties tā draza ir uz katra android telefona (izņemot jaunos Huawei), lai fonā patīkami bremzētu tavu darbu :P

    Reklāma