Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple vēlas radīt zem ūdens lietojamu iPhone

    Jaunākie raksti

    Kompānija Apple iesniegusi jaunu patentu, kurā tiek aprakstīta iespēja, ka iPhone telefoni būs spējīgi noteikt, ja tie tiek lietoti zem ūdens, automātiski nomainot lietotāja saskarni, to padarot vieglāk lietojamu.

    Patenta mērķis ir padarīt telefona lietošanu pēc iespējas ērtāku zem ūdens, samazinot nepieciešamību tam pieskarties, kā arī saņemot specifiskas vibrācijas, ja ir izdarīts spiediens uz ekrānu. Tas nozīmē, ka brīdī, kad telefons atrastos zem ūdens, uz ekrāna parādītos tikai pašas nepieciešamākās iespējas, kādas ir vajadzīgas nirstot. Papildus tas varētu ļaut nākotnē samazināt baterijas un procesoru noslogojumu, atbrīvojoties no liekām lietotāja darbībām.

    Patenta vizualizācija liecina par to, ka kompānija, iespējams, strādā pie iespējas mainīt ekrāna jutīgumu. Papildus tam iesniegts patents par jauna veida sejas atpazīšanas sistēmu FaceID, kura spētu nolasīt cilvēku seju dažādos telefona stāvokļos. Piemēram, atbloķēt telefonu ar FaceID, ja iPhone atrodas ainavorientācijas skatā pret lietotāju. Testa labad pamēģināju atbloķēt iPhone 11 Pro modeli šādā stāvoklī un tas patiešām nav iespējams, apmēram pie 45 grādu leņķa jau tas izdevās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    05.04.2020 15:45

    Ļoti noderīga iespēja nāriņām.

    Oto
    05.04.2020 22:28

    Patents par to kā salabot savu feilu ar FaceID?

    digitalk
    05.04.2020 23:49
    Reply to  Oto

    kurā vietā ir feils ar FaceID?

    Oto
    06.04.2020 08:27
    Reply to  Oto

    Piemēram, atbloķēt telefonu ar FaceID, ja iPhone atrodas ainavorientācijas skatā pret lietotāju. Testa labad pamēģināju atbloķēt iPhone 11 Pro modeli šādā stāvoklī un tas patiešām nav iespējams, apmēram pie 45 grādu leņķa jau tas izdevās.

    Čiekurs
    06.04.2020 09:17
    Reply to  Oto

    Tad jau par feilu varētu saukt nespēju atbloķēt telefonu turot kabatā. Šoreiz tas vienkārši nav paredzēts, galu galā, cik bieži atbloķējot viedlāpstu to turam horizontāli? Kā šādā veidā darbotos pirkstu nospieduma lasītājs? Jā, nekā.
    Ps. Citējot kāda cita tekstu vismaz ieliec to pēdiņās.

    digitalk
    06.04.2020 12:47
    Reply to  Oto

    @Oto tad jau visi viedlāpstu ražotāji feilo ar visiem modeļiem — ja trubu pieliek pie auss horizontāli, tad tevi slikti dzird un tu sarunu biedru dzirdi vēl sliktāk!

    Jorsh
    06.04.2020 14:31

    Varētu vismaz telefonu uzražot, kam pie ūdensizturības fīčas nav zvaigznīte ar paskaidrojumu apakšā, ka garantija neattiecas uz ūdens bojājumiem. 😂

    “ Liquid damage not covered under warranty.”

    Reklāma