Web Analytics
More
    Reklāma

    Anglijas valdība atbalstīs influenserus, lai sniegtu precīzu informāciju par koronavīrusu

    Jaunākie raksti

    Šajā vīrusa izplatības laikā ir ļoti svarīgi un pat izšķiroši, ka cilvēki saņem patiesu informāciju. Pēdējo laiku pētījumi ir apliecinājuši, ka bieži vien mēs vairāk uzticamies sociāli zināmām un aktīvām personām un viedokļu līderiem, tāpēc Anglijas valdība lēmusi piešķirt 500 000 GBP, lai nodrošinātu iedzīvotājus ar kvalitatīvu informāciju.

    Šī naudas summa tiks novirzīta organizācijai Humanitarian-to-Humanitarian (H2H) Network, kura izveidojās 2013. gadā un apvienoja citas organizācijas, cīnoties pret dezinformāciju saistībā ar ebolas vīrusa izplatību. Iestāde sadarbojas ar influenseriem un citiem informācijas kanāliem, lai tiem sniegtu oficiālu un uzticamu informāciju. Papildus tam naudas summa tiks izmantota, lai atbalstītu zināmus cilvēkus Dienvidaustrumāzijas un Āfrikas reģionos. H2H līdzekļus izmantos, lai sekotu līdzi informācijai, kas parādās sociālajos tīklos, fokusējoties uz ziņu veidošanu, dezinformācijas apkarošanu un monitoringu.

    Reklāma

    Šo ziņu vajadzētu uztvert nopietni arī mūsu pašu lasītājiem, jo šobrīd ir ļoti svarīgi kritiski izvērtēt jebkuru informāciju, kura pausta saistībā ar vīrusa izplatību un preventīvajiem pasākumiem. Svētdienas vakarā Twitter vietnē aizsākās karsta diskusija par homeopātisko līdzekļu izmantošanu, lai pasargātu sevi no vīrusa, taču pirmdien ieraksts ticis izņemts.

    Viens no uzticamākajiem Twitter kontiem šajā laikā noteikti būs infektologs Uga Dumpis (@udumpis).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    18.03.2020 11:31

    homeopātija ārstēs vīrusus… nebūtu slikti saukt šādus šarlatānus pie atbildības, kā pie ārkārtas stāvokļa pienākas, bet kurš tad LV to darīs…

    Krotow
    19.03.2020 00:13

    Par šādu maldināšanu epidēmijas laikā pienākas kriminālatbildība. Un par stratēģiski svarīgu līdzekļu – šai gadījumā aizsargmasku, aizsargtērpu un medikamentu – piesavināšanos iedzīvošanās nolūkā (ieskaitot apzinātu aptieku izpirkšanu pa tīro) un izvešanu bez saskaņošanas ar varas iestādēm augstākajā līmenī – sods par marodierismu.

    Vakardienas Ugas Dumpja intervija. Tiešām vērts izlasīt.
    https://veselam.la.lv/solis-lidz-epidemijai-musu-tukstosiem-iebrauceju

    cow id
    19.03.2020 08:37
    Reply to  Krotow

    Mēs te mēģinām saprast, ko vajadzēja darīt ar ārzemēs iestrēgušajiem – varbūt vispār valstīm vienoties, ka nodrošinās apstākļus ārvalstniekiem, kas nav izbrauksuši, ievērot karantīnu valstī kur tos pārsteidza ceļošanas ierobežojums.
    Katrā ziņā šajā atgriešanās burzmā ir gana daudz inficēto un vajadzēja vismaz iebraucot nevis uzreiz ielaist, bet lauka vidū izskaidrot, tieši kāpēc tiem ir jāsēž izolētiem, ņemt parakstu ka ir sapratuši un tos, kam nav apstākļu dzīvot atsevišķi, vest uz steigā uzslietām armijas teltīm. Jā, tur inficētos arī tīrie, bet tiktu panākts galvenais – daudzi inficētie nejoņotu apkārt pa veikaliem un iestādēm, izplatot draņķi jau starp pilnīgi veselajiem, kuru skaits daudzkārt pārsniedz atbraukušo skaitu.
    Beigsies taču ar to, ka klepojošos un puņķainos (piem. iestādē vai veikalā) vienkārši vai nu izmetīs uz ielas kā ar slaveno autobusu (pat ja tā ir tikai visparastākā pavasara saaukstēšanās) vai iedzīs stūrī un izsauks dienestus, lai savāc.

    Reklāma