Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Strix Go 2.4 spēlēm paredzēto bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Noteikti ne visiem patīk pamatīga izmēra un arī svara austiņas, kas paredzētas videospēļu entuziastiem. Tāpat daudzi, iespējams, ir gatavi iemainīt neērtības, ko līdzi sev nes vads, pret ērtībām, ko dod bezvadu austiņas. Spēlītēm mēs nevarēsim izmantot Bluetooth savienojumu, jo tas tomēr vēl arvien dod jūtamu skaņas aizturi, bet atsevišķs 2.4 GHz bezvadu savienojums jau ir pavisam cita runa.

    Šoreiz izmēģināšanai saņēmām ASUS ROG Strix Go 2.4 bezvadu austiņas, kas izmantojamas arī ar vada starpniecību. Ražotājs parūpējies, lai ROG Strix Go 2.4 austiņām būtu arī citi labumi, ne tikai vieglums un ērtāka izmantošana.

    Reklāma

    Vismaz mani ROG Strix Go 2.4 austiņās uzrunā tas, ka tiek nodrošināts ļoti plašs atbalsts savienojamo ierīču klāstam. Faktiski vienīgi Xbox nav saderīgs ar ROG Strix Go 2.4 austiņām. Te gan jāņem vērā, ka ROG Strix Go 2.4 austiņām nav Bluetooth savienojuma, tāpēc tās uz ielas izmantot būs nedaudz piņķerīgāk, jo viedierīcei nāksies pievienot 2.4 GHz spraudni.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, Mac, PlayStation 4, Nintendo Switch, viedtālruņi
    • Skaļruņi: 40 mm, neodīma magnēts
    • Pretestība: 32 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 20000 Hz (bezvadu režīmā) vai 10 ~ 40000 Hz (savienojumā ar vadu)
    • Mikrofons: iebūvēts un pievienojams Boom uni-directional, 100 ~ 8000 Hz, jutība -54 dB
    • Savienojumi: USB (bezvadu 2.4GHz) vai vada 3.5 mm (audio/mic combo)
    • Komplektā iekļautie vadi: USB Type-C uzlādei (1 m) un 3.5 mm audio (1.2 m)
    • Akumulators: līdz 25 stundām (uzlāde aizņem aptuveni 3 stundas)
    • Svars: aptuveni 290 grami
    • Aksesuāri komplektā: pievienojams mikrofons, cietais maciņš pārnēsāšanai, vadi
    • Cena: sākot no aptuveni 190 eiro

    Izskats un uzbūve

    ROG Strix Go 2.4 ir visai kompakta izmēra over-ear tipa austiņas, tās ir atturīgi melnas, par piederību ASUS ROG sērijai vēsta salīdzinoši maza izmēra ROG logotips. Šoreiz ROG Strix Go 2.4 nekas nav izgaismots, darīts viss, lai austiņas darbotos maksimāli ilgi un bez liekām problēmām.

    Parasti sūdzos, ka lielās, tā sauktās over-ear austiņas man spiež žokli, traucē valkāt brilles utt., bet šoreiz izmantotās O formas austiņu mīkstās uzlikas novērš uzreiz gandrīz visas problēmas. Lai arī ROG Strix Go 2.4 nav neko dikti vieglas austiņas (jāņem vērā, ka tajās ir iebūvēt akumulators), tomēr tās ir ļoti ērtas. Šoreiz gan diemžēl komplektā nav iekļautas otras austiņu uzlikas, kas ir visai ierasti ASUS ROG sērijas austiņām.

    ROG Strix Go 2.4 spēļu entuziastu austiņas pilnībā izgatavotas no plastmasas, plastmasu klāj mīksts, matēts materiāls. Man gan jāsaka, ka šim materiālam ir tendence pēc aptuveni 5 gadiem kļūt mīkstam un lipīgam. Iespējams, ASUS izdevies šo novērst, bet man mājās ir vismaz divas ierīces, kuru izskatu pabojājis šis mākslīgi zamšīgais pārklājuma materiāls. Uz ROG Strix Go 2.4 austiņām redzams sudrabots ASUS ROG logotips, pārējās plastmasas detaļas ir neizteiksmīgi pelēcīgi melnas.

    ROG Strix Go 2.4 komplekts ir gana plašs – ROG Strix Go 2.4 austiņas iepakotas cietajā maciņā, tajā ievietots arī pievienojams Boom mikrofons, USB Type-C uzlādes vads (1 metru garš) un arī 3.5 mm vads (1.2 metrus garš). Jāsaka, ka līdzi dotie vadi šoreiz ir visai vienkārši. Vienlaikus jāatzīmē, ka savas labākās īpašības ROG Strix Go 2.4 uzrāda tikai tad, kad austiņas ar vadu pievienotas datoram vai viedierīcei.

    ROG Strix Go 2.4 datorspēļu austiņas ar datoru vai citām ierīcēm savienojamas ar 3.5 mm standarta austiņu spraudni. Austiņu vads ir visai plāns, tas ir noņemams. Vada garums ir 1.2 metri – ar to noteikti pietiks lielākai daļai lietotāju, kuri izmanto viedierīces vai Nintendo Switch. Bet pamatā ROG Strix Go 2.4 austiņas paredzētas izmantošanai bezvadu režīmā.

    Jāatzīst, ka Nintendo Switch lietotāji būtu lielākie ieguvēji no ROG Strix Go 2.4 austiņu iegādes, jo beidzot tas nozīmētu normālu bezvadu austiņu risinājumu. Nintendo Switch neļauj sev pievienot Bluetooth austiņas pa tiešo, visi risinājumi ir tikai ar pārejām un adapteriem. Jā, ROG Strix Go 2.4 gadījumā arī jāizmanto izmēros neveiklu USB Type-C spraudni, bet tas ir pieņemams risinājums, ja tiešām vēlies bezvadu austiņas savam Switch. Cita lieta ir ROG Strix Go 2.4 cena, es diez vai pie Switch klāt pirktu gandrīz tik pat cik konsole maksājošas austiņas.

    Austiņām ir izdalīts slēdzis austiņu aktivizēšanai vai izslēgšanai, kā arī skaļuma regulēšanas ritenītis. Patīkami, ka ne slēdzis, ne ritenītis ikdienā nav netīšām pieregulējami. Ir redzēti austiņu modeļi, kurus netīšām pieregulē gandrīz katru reizi, kad liec austiņas uz galvas.

    Kopumā man jāsaka, ka ASUS ROG sērijai šīs austiņas ir drīzāk vienkāršas, tās ir neuzkrītošas un pat dēvējamas par kompaktām. Patīkami, ka komplektā ir cietais maciņš, citi ražotāji cietos maciņus cenšas notirgot par aptuveni 40 līdz 60 eiro.

    Lietotne

    ROG Strix Go 2.4 austiņas pavada ROG Aroury II programmatūra, kas ir pilnīgi pietiekama, lai pārvaldītu visas austiņu iespējas un skanējumu. ROG Strix Go 2.4 nav izgaismojuma, tāpēc neko diži vairāk no ROG Aroury II programmatūras izspiest nevarēsi.

    Lietotne piedāvā slēgāties šurpu-turpu starp dažādiem skaņas režīmiem, turpat ir arī ekvalaizers, bass-boost un iespēja pāriet no virtuālā 7.1 daudzkanālu režīma uz stereo režīmu. Pēc noklusējuma ROG Strix Go 2.4 austiņām ir aktivizētas dažādas ne pārāk vajadzīgas skanējuma nianses – aktīvs bija reverb jeb atbalss režīms. Nu nekas, uzstādām ROG Aroury II programmatūru, sabakstām savas skanējuma nepieciešamības un aizmirstam par šo. ROG Aroury II programmatūra ļauj piesaistīt konkrētus austiņu iestatījumus konkrētai spēlei, bet to vari paveikt tikai trīs dažādām spēlēm, kas ne visiem būs pietiekami.

    Visi iestatījumi (skanējuma nianses) tiek noglabāti pašās ROG Strix Go 2.4 austiņās, attiecīgi iestatījumus paņemsi līdzi arī uz viedtālruni, Nintendo Switch un citām ierīcēm. Tas, protams, attiecas tikai uz bezvadu pieslēgumu. Ja izmantosi 3.5 mm vada pieslēgumu, izmantotā ierīce pati pieregulēs skanējumu.

    Lietotne ļauj iestatīt laiku, kad austiņas pāriet enerģijas taupīšanas režīmā, ja tiek pārtraukta skaņas pārsūtīšana bezvadu savienojumā.

    Skanējums

    Te nonākam pie dīvainākās ROG Strix Go 2.4 austiņu sadaļas, jo bezvadu režīmā austiņas darbojas vājāk. Bezvadu režīmā ROG Strix Go 2.4 spēj pārraidīt 20 ~ 20 000 Hz, bet tikai ar vada savienojumu iegūstam teorētiskus 10 ~ 40 000 Hz. Dzīvē milzu atšķirību saklausīt būs grūti, jo 40 000 Hz cilvēks īsti nedzird, bet vismaz man šķita, ka vada izmantošana padara basus jūtami precīzākus.

    ROG Strix Go 2.4 ir 32 omi, kas nozīmē, ka tās bez problēmām izmantojamas kopā ar galddatoru un viedtālruni vada režīmā, nekādus pastiprinātājus nebūs jāmeklē klāt. Pamēģināju ROG Strix Go 2.4 savienot ar savu Fiio E10K Olympus 2 digitāli-analogo skaņas konverteri un pastiprinātāju vienā ierīcē, kaut kādas atšķirības, iespējams, var sadzirdēt, bet te jāsaka, ka Fiio aktivizējama basa izcelšana, ko arī labprāt turētu iespējotu ROG Strix Go 2.4 gadījumā.

    Kopumā jāsaka, ka ROG Strix Go 2.4 skan neslikti stereo režīmā, tās noteikti skan labāk par paša ASUS aptuveni divus gadus veciem austiņu modeļiem, ko esam apskatījuši iepriekš. Kaut ko ASUS ir izdevies uzlabot, bet par 190 eiro jau iespējams iegādāties ļoti spicus Sennheiser, Beyerdynamic un citu specializēto austiņu ražotāju modeļus.

    Vismaz man nepatika virtuālā 7.1 skaņa, tā lielākoties ir maldinoša, arī austiņas 7.1 režīmā skan dīvaini. Battle royale šaušanas spēlēs virtuālais 7.1 nav izmantojams, varbūt kaut kādās auto sacīkstēs tas skan labāk, bet tāpat palieku skeptisks pret virtuāliem 7.1 skaļruņiem. Arī iepriekš nekad neesmu dzirdējis jēdzīgu virtuālo daudzkanālu risinājumu.

    Mikrofons

    ROG Strix Go 2.4 pievienojams ārējais mikrofons, kas pats par sevi nav nekas īpašs – spriežot pēc mikrofona tehniskās specifikācijas, tas ticis izmantots arī aptuveni divus gadus senos ASUS produktos. Toties klāt nācis mākslīgais intelekts, kas prot slāpēt apkārtējās vides trokšņus. Šis būs noderīgi, ja ROG Strix Go 2.4 izmantosi kādās e-sporta sacensībās vai vienkārši skaļākos brīžos mājās (tavi draugi, iespējams, nedzirdēs, kā mammīte tevi sauc iedzert silto vakara kakao). Mikrofons spēj gandrīz ideāli neitralizēt tastatūras grabēšanu un peles klikšķus.

    Nobeigumā

    ASUS ROG Strix Go 2.4 ir visai dīvains mikss starp vada un bezvadu slēgumu, toties šādi iespējams austiņas pieslēgt gandrīz pie jebkuras ierīces – datoriem, spēļu konsolēm un viedtālruņiem. Vienīgais izņēmums ir Xbox, bet pie mums šī noteikti nav izplatītākā konsole.

    Skanējuma ziņā jāsaka, ka ROG Strix Go 2.4 atpaliek no parastajām stereo austiņām, kas pieejamas par aptuveni 120… 140 eiro, bet jāņem vērā, ka ROG Strix Go 2.4 pamatā ir bezvadu ausis, tām arī komplektā ir cietais maciņš pārnēsāšanai un citi nieki.

    ROG Strix Go 2.4 piedāvā 25 stundu darbību ar vienu uzlādi, turklāt 2.4 GHz bezvadu režīms skaitās enerģiju tērējošāks par Bluetooth. Austiņu uzlāde aizņem aptuveni 3 stundas, kas ir gana pieņemams laika sprīdis. Uzlādes laikā austiņas ir izmantojamas.

    Vismaz man ļoti pietrūkst Bluetooth savienojums, to labprāt izmantotu mūzikas baudīšanai ārpus mājas, jo ROG Strix Go 2.4 ir gana kompaktas, lai tās izmantotu uz ielas un pārnēsātu somā.

    Patika

    • Austiņas ir ērtas un pietiekami vieglas
    • Ilgs akumulatora darbības laiks
    • Vada un bezvadu savienošanas iespējas
    • Enerģijas taupīšana, kad tiek pārtraukta skaņas sūtīšana bezvadu režīmā

    Ne tik ļoti patika

    • Nedraudzīga cena
    • Virtuālais 7.1 režīms ir ar nosacītu pielietojumu
    • Nav Bluetooth

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    17.03.2020 02:28

    ja Xbox nav LV populārāko konsoļu, pie kā var pieslēgt šīs ausis, top3, tad kas tai topā ir?

    mazsaprotamas ausis par nevāju ciparu, sponsoram atstrādāts raksts.

    Reklāma