Web Analytics
More
    Reklāma

    Saražots jau 1 miljons Tesla elektroautomašīnu

    Jaunākie raksti

    10. marts varēs lepoties ar ierakstu autobūves vēsturē, jo tieši elektroauto ražotājs Tesla sasniedzis savu pirmo miljonu saražoto auto. Par to savā Twitter kontā ziņoja elektriskās enerģijas pārvietošanās vizionārs Īlons Masks, kurš dalījies ar foto ar jaunāko kompānijas auto – sarkano SUV Tesla Model Y.

    Priekš lielajiem un tradicionālajiem autoražotājiem miljons mašīnu var būt vien desmitā daļa no gada pārdošanas rādītājiem, jo Volkswagen un Toyota 2019. gadā pārdevušas vairāk nekā 10 miljonus auto. Taču priekš autoražotāja, kurš specializējas tikai ar elektrību darbināmajos auto un dibināts 2003. gadā, tas ir ievērības cienīgs fakts. Pirmā kompānijas mašīna tika saražota 2008. gadā, un tas bija pirmās paaudzes Roadster modelis, kuram tiek gaidīta iespaidīga uzlabotā versija. Tesla plāno 2020. gadā saražot 500 000 auto, no kuriem lauvas tiesu noteikti aizņems jau pieminētais Model Y un Model 3.

    Teslai bija nepieciešami 17 gadi, lai saražotu pirmo miljonu automašīnu, salīdzinājumam Ford kompānijai tas prasīja 12 gadus, jo kompānija dibināta 1903. gadā, bet miljonais auto no līnijas noripoja 1915. gadā. Volkswagen gadījumā notika pat īpašas svinības par godu šim miljonam, un tas bija 1955. gadā, kamēr autoražotājs dibināts jau 1937. gadā, tātad 18 gadu.

    Pēc kompānijas paustajiem plāniem gan šajā brīdī būtu bijis jābūt saražotiem jau 2 miljoniem auto, taču ražotājs izceļas ar pārlieku cerīgiem plāniem. Jāatzīmē gan, ka jaunais Model Y šajā reizē klientus sāks sasniegt pirms laika. Tā piegāde varētu sākties jau marta mēnesī, kaut arī paredzētais laiks bija 2020. gada rudens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    13.03.2020 21:26

    Rādās ka koronavīrusa dēļ pirkšanas apjomi gada pirmajā pusē tāpat necelsies. Redzēs kā būs rudenī.

    Reklāma