Web Analytics
More
    Reklāma

    Alibaba mākslīgais intelekts spēj atklāt korona vīrusu ar 96% precizitāti

    Jaunākie raksti

    Interneta tirdzniecības gigants Alibaba, kā izrādās ne tikai nodarbojas ar šo biznesu, bet tas aktīvi darbojas arī citās jomās, tostarp mākslīgā intelekta attīstīšanā, kura šajā gadījumā palīdz Ķīnas slimnīcām ļoti īsā laika periodā atklāt pacientu saslimšanu ar koronavīrusu.

    Uzņēmuma pētniecības centrā Damo Academy ar vairāk nekā 5000 pozitīviem datortomogrāfijas uzņēmumiem tika trenēts mākslīgais intelekts, lai tas spētu identificēt vīrusu. Šobrīd tas spēj atšķirt parastu plaušu saslimšanu un saslimšanu tieši ar COVID-19 ar augstu 96% precizitāti, un šis process aizņem vien 20 sekunžu. Ārstiem identificēšanai var būt nepieciešamas 15 minūtes un vairāki simti bilžu. Paredzēts, ka servisu izmantos vairāk nekā 100 Ķīnas slimnīcu.

    Reklāma

    Alibaba nav vienīgā kompānija, kura piedāvājusi mākslīgā intelekta identificēšanas metodes, jo uzņēmums Ping An izmantojot līdzīgu sistēmu analizējot datortomogrāfijas bildes, taču vīrusa identificēšanas precizitāte ir 90%. Datortomogrāfijas uzņēmumi tiek izmantoti tāpēc, ka tas pietiekami ātrā un ērtā veidā ļauj noteikt, vai saslimušajam nav parasta saaukstēšanās.

    Pārskatot par Latviju pieejamo informāciju, neizdevās atrast precīzas noteikšanas metodes, taču salīdzinot ar mūsu kaimiņiem, mums ir iespēja vīrusu konstatēt uz vietas, kas liek domāt, ka šīs atklāšanas metodes ir dažādas. Veselības Ministrijā norādīts, ka 24 stundu laikā ir gaidāmi analīžu rezultāti.

    AvotsNikkei
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma