Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas tiesa uzskata, ka sejas atpazīšanas tehnoloģija neierobežo privātumu

    Jaunākie raksti

    2019. gadā Maskavā vairāk nekā 105 000 kameru tika aprīkotas ar speciālu sejas atpazīšanas tehnoloģiju, kuras uzstādīšana izmaksāja 50 miljonus dolāru. Pilsētas tiesa noliedz, ka tehnoloģijas izmantošana, piemēram, koronas slimnieku karantīnas kontrolei, ierobežotu cilvēku tiesības uz privātumu.

    Aktīvisti, kuri ir pret šo tehnoloģiju, cerēja, ka tiesa to aizliegs, taču ir noticis pavisam pretējais. Aktīviste un advokāte Aļona Popova bija iesniegusi prasību pret Maskavas Informācijas tehnoloģiju departamentu, saistībā ar prettiesisku sejas atpazīšanas tehnoloģiju izmantošanu tieši masu pasākumos un protestos. Tiesa to noraidījusi, savu lēmumu skaidrojot ar iespēju nodrošināt drošību šādu pasākumu laikā.

    Reklāma

    Kā jau minēju pašā sākumā, tad Maskava kameras izmanto arī to cilvēku pārbaudei, kuriem saistībā ar koronavīru jāatrodas karantīnā, lai tie neparādītos ārpus telpām.

    Piemēram, Ouklendas pilsēta jau ir aizliegusi sejas atpazīšanas tehnoloģijas izmantošanu, sekojot Sanfrancisko piemēram, kā vienu no faktoriem minot sistēmas augsto kļūdu procentu, jo tā pietiekami precīzi nespēj nolasīt sejas. Tam tālāk rezultējoties ar nepareizu cilvēku izmeklēšanu un turēšanu aizdomās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma