Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS TUF Gaming H3 budžeta klases spēlēm paredzēto austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Jau šajā gadā izdevies apskatīt pāris gana dārgas spēļu entuziastiem paredzētas austiņas, šoreiz kārta kaut kam no budžeta klases. Vismaz man ASUS radītās TUF Gaming H3 ir pamatīgs pārsteigums, jo šajās austiņās ir jūtami taupīts un materiāliem, bet vismaz uz papīra izmantotie skaļruņi ir tie paši, kas atrodami arī sešas reizes dārgākos ASUS produktos. Bet nevajag steigties laikam pa priekšu.

    Parasti uzmetu aci konkurentu piedāvājumam kaut kad uz apskata nobeiguma daļu, bet šoreiz gribējās ātrāk redzēt, ko tieši konkurenti piedāvā līdzīgā cenā. Kārtējo reizi jāatzīst, ka konkurenti nav snauduši, cenā starp 55 un 75 eiro atrodas Razer Kraken X, Hewlett Packard Omen 800, Marshall Major III, Kingston HyperX CloudX Stinger, Gigabyte Aorus H5, Logitech G432 un daudzu citi lielu ražotāju vārdi.

    Reklāma

    Kā arī ir visai redzami, kad ražotājs pēdējiem spēkiem spirinās, lai no tehniskās specifikācijas lapas izžmiegtu kaut ko unikālu ārā – solītā virtuāla 7.1 skaņa nav nekas cits kā Windows Sonic, kas ir pieejams jebkurām austiņām, kas pie datora pievienotas ar 3.5 mm standarta skaņas spraudni.

    ASUS TUF Gaming H3 tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, Mac, PlayStation 4, Xbox 360, Nintendo Switch, viedtālruņi
    • Skaļruņi: 50 mm, neodīma magnēts
    • Pretestība: 32 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000 Hz
    • Mikrofons: uni-directional, 50 ~ 10000 Hz, jutība -40 dB
    • Savienojumi: vada 3.5 mm (audio/mic combo)
    • Komplektā iekļautie vadi: 1.3 m 3.5 mm standarta vads un 1.3 m sadalītājs
    • Papildu: virtuāla 7.1 skaņa (Windows Sonic)
    • Svars: aptuveni 294 grami
    • Cena: sākot no aptuveni 60 eiro

    Izskats un uzbūve

    Varbūt kādam būs vēlme TUF Gaming H3 lētās austiņas salīdzināt ar TUF Gaming H5 vai pat TUF Gaming H7 modeli, bet nevajag sevi mānīt. Diemžēl TUF Gaming H7 neesmu rokās turējis, bet TUF Gaming H5 modelis izcēlās ar pāris patīkamām niansēm, piemēram, iespēju pielāgot pāris nianses, kad TUF Gaming H5 bija pievienotas datoram ar USB vada pāreju.

    TUF Gaming H3 iepakotas visai parastā, caurspīdīgas plastmasas iepakojumā, līdzi tiek doti pāris plāni bukletiņi, kā arī skaņas vada sadalītājs, bet ar to arī aksesuāru klāsts ir izsmelts. TUF Gaming H3 nevarēsi noņemt ne mikrofonu, nedz arī skaņas vadu. Ja par vadu man būtu gandrīz vienalga šādā cenā, tad nenoņemams mikrofons jau var dažkārt sākt traucēt un nevajadzīgi piņķerēties.

    Austiņas veidotas no visai vienkāršas plastmasas, manuprāt, te ir nedaudz nošauts greizi, jo tomēr konkurentiem izdevies līdzīgā cenā piedāvāt jau tīri patīkamus materiālus. TUF Gaming H3 austiņas arī nedaudz rada skaņu (čīkst, krakšķ), kamēr tās liec uz galvas. Pēc tam gan TUF Gaming H3 neko no sevis neizdveš, bet diktu pārliecību par materiālu kvalitāti arī šādā ceļā iegūt nebūs iespējams. Pieļauju, ka skaņu efekti nāk no kādas mākslīgās ādas apdares detaļas, nevis no eņģēm vai kāda cita nozīmīga mezgla austiņās.

    Nekādas papildu austiņu uzlikas netiek dotas līdzi, kā tas ir novērots vairumam ASUS ROG sērijas austiņu. Turklāt TUF Gaming H3 mīkstās uzlikas nemaz nav nomaināmas.
    Pāri galvai ejošais loks apvilkts ar kaut ko, kas dēvējams par ādas imitāciju gumijā, rodas sajūta, ka šo detaļu ASUS tomēr varēja izveidot nedaudz mīkstāku. Vismaz man TUF Gaming H3 austiņas pēc aptuveni stundas sāka spiest galvas virspusi, kas ir visai neierasta vieta – tur austiņas parasti nekādu skādi nenodara. Vismaz man likās, ka TUF Gaming H3 varēja labāk (spēcīgāk un daļēji arī precīzāk) piespiesties pie galvas, bet pieļauju, ka citiem šādas sajūtas varētu nebūt.

    Tiek apgalvots, ka mīkstās austiņu uzlikas TUF Gaming H3 veidotas tā, lai tās vēdinātos un nekarsētu lietotāja galvu un ausis. Daļēji tam arī var piekrist, bet šādas over-era tipa austiņas vismaz es labprātāk izvēlētu ar to moderno, pūkaini zamšīgo pārklājumu, ko daži ražotāji dēvē par velūru. Mākslīgā āda mēdz siltākās vasaras dienās tomēr piesvīst pie galvas, bet ādas imitācija labāk piespiežas galvai, tādējādi austiņas izklausās basīgāk.
    Vienlaikus gan jānorāda, ka ādas imitācija labāk pieguļ galvai un tā spēj nomāk apkārtējās vides trokšņus. Pasīvā trokšņu slāpēšana ir viens no lielākajiem TUF Gaming H3 plusiem.

    Uz TUF Gaming H3 izvietotas arī pāris kontroles pogas – rullītis skaļuma regulēšanai un mikrofona atslēgšanas/ ieslēgšanas poga. Skaļuma regulēšanas rullīti ir grūti uztaisīt vārgu, bet mikrofona atslēgšanas poga gan šķiet kā no astoņdesmito gadu radiorūpnīcas nozagta – nerodas pārliecība, ka poga izturēs aktīvu spaidīšanu.

    Ja neņemam vērā nelielo TUF Gaming H3 krakšķēšanu, tad man būtu vienīgi gribējies, lai austiņas būtu nedaudz kompaktāk saliekamas pārnēsāšanai. TUF Gaming H3 līdzi netiek dots pat mīkstais maisiņš, mikrofons nav noņemams un austiņas nav nekā savāžamas. Te gan jāsaka, ka ar TUF Gaming H3 diez vai kāds plāno vazāties dikti apkārt.
    Nekāda programmatūra TUF Gaming H3 austiņas nepavada, te arī neatradīsi izgaismojumus un citas ārišķības.

    Skanējums

    Biju sākotnēji nedaudz sabijies, ka par TUF Gaming H3 austiņām neko labu nevarēšu pateikt, bet jāatzīst, ka uzbūves ne pārāk foršās nianses kompensē austiņu skanējums. Nebiju gaidījis un arī nesagaidīju neko izcilu, bet spēlītēm, filmām un drusku arī mūzikai TUF Gaming H3 derēs, ja vien paspēlēsies datorā vai viedtālrunī nedaudz ar kādu digitālo ekvalaizeri. Sliktāka situācija ir Nintendo Switch un lielajām spēļu konsolēm, bet es to nevēlētos saukt par kritiski sliktu.

    Savos skaņu nianšu meklējumos esmu apstājies pie Equalizer APO, kas dod gan plašu iespēju klāstu rotaļāties ar skanējumu. Faktiski būtu jāatzīst, ka šai programmai esmu tikai pašu minimumu izmēģinājis.

    Jāsaka, ka no TUF Gaming H3 var kādu muzikālu skanējumu izžmiegt, nenākas pat digitālo ekvalaizeri iegriezt vājprātīgos apmēros.

    Katram, protams, ir savas vajadzības, bet man šķita, ka TUF Gaming H3 spēj pat ļoti pieņemami atskaņot basus un vidus mūzikā, un pat spēlēm nenācās piemeklēt nekādus specifiskus iestatījumus skaņai, jo visi pretinieku soļi bija dzirdami. Neesmu ne Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO), nedz arī PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) spēlētājs, kur soļu virziens ir ļoti svarīgs, bet tādam svētdienīgi laiskam spēlētājam kā man ar TUF Gaming H3 bija gana.

    Kopumā jāsaka, ka ar TUF Gaming H3 skanējumu esmu gandrīz apmierināts. ASUS it kā solītā virtuālā 7.1 skaņa ir nekas cits kā Windows Sonic, attiecīgi to vari neaktivizēt un ignorēt jebkādus virtuālos skaņu murgus.

    Pavisam īsu mirkli izdevās palietot TUF Gaming H3 analogo mikrofonu. Jāsaka, ka tas ir visparastākais mikrofons – nedaudz labāks par klēpjdatorā iebūvēto tas ir, bet nekādus apkārtējos trokšņus (peles klikšķus un tastatūras grabēšanu) tas nespēj likvidēt.

    Nobeigumā

    Galda stūrī nedaudz apputējušas man mētājās Urbanears Plattan vada austiņas, kas ir visai interesants paraugs tam, ko var izgatavot cenā zem 40 eiro. Urbanears ir ērti savāžamas nēsāšanai, tām ir audumā ievīts vads ar mikrofonu un Plattan modelis skan gana basīgi, lai tās ir nevis over-ears, bet gan on-ears austiņas.

    Atļaušos uzskatīt, ka TUF Gaming H3 austiņas ir uzbūvētas jūtami vājāk, kā arī var just, ka TUF Gaming H3 ir paredzētas spēlēm, jo ar mūzikas atskaņošanu tomēr kaut kā ASUS neveicas tik labi. Lai arī TUF Gaming H3 bass ir neslikts, tomēr tas šīm austiņām noteikti nesākas pie 20 Hz – vari kustināt digitālā ekvalaizera bīdāmo pogu cik vien ienāk prātā, skaņa sāk izmainīties tikai pie daudz augstākām skaņām.

    Man arī šķiet, ka konkurentiem izdevies izveidot vairākus glītākus austiņu modeļus ar pāris citām iespējām, kas nav TUF Gaming H3 modelī. Vislielākā neizpratne ir par nenoņemamo mikrofonu. ASUS pircējus pavisam noteikti cenšas noķert “uz muļķi”, solot virtuālu 7.1 skaņu, kaut arī šo skaņu veido datora operētājsistēma. Attiecīgi tik pat iespaidīgu vai neiespaidīgu virtuālu 7.1 skaņu iegūsi ar jebkurām citām 3.5 mm spraudņa austiņām.

    Teorētiski TUF Gaming H3 austiņas pieejamas visai plašā krāsu gammā, iespējams, tādējādi tiek kompensēts neesošais RGB LED izgaismojums vai kas cits (šādā cenā LED izgaismojumu gan meklēt būtu nesaprātīgi), bet vismaz raksta tapšanas laikā Latvijas tīmekļa veikalos atradu tikai divas no četrām krāsām. Pelēcīgo toņu TUF Gaming H3 versijas ir šausmīgi… pelēcīgas. Es ņemtu sarkano vai zilo austiņu versiju.

    Patika

    • Gana labs skanējums
    • Austiņas ir drīzāk komfortablas
    • Pieklājīga pasīvā trokšņu slāpēšana

    Ne tik ļoti patika

    • Vāja uzbūves un materiālu kvalitāte
    • Nav noņemama mikrofona
    • Mikrofona izslēgšanas poga šķiet neizturīga
    • Reklamētā virtuālā 7.1 skaņa ir nekas cits kā Windows Sonic, kas izmantojams kopā ar jebkurām 3.5 mm spraudņa austiņām
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma