Web Analytics
More
    Reklāma

    Izmantojot Instagram video stāstus, izkrāpti 1.5 miljoni dolāru

    Jaunākie raksti

    Kāda 22 gadus veca “jūtūbere” un Instagram personība Keila Masa (Kayla Massa) pamanījusies it kā legālā veidā ļaujot nopelnīt citiem, izkrāpt 1,5 miljonus dolāru, ievietojot ļoti ticamus “stāstiņus” lietotnē Instagram.

    Shēma bijusi tāda, ka ar ievietotajām bildēm, kur lietotāja atrāda īstu naudas kaudzi, bankas čekus, kartes un atlikumus kontos, tika aicināti potenciālie upuri, kuri dalījušies ar savu bankas informāciju, lai it kā saņemtu daļu no nodokļu nomaksas, jo atļāvuši izmantot savu kontu naudas transfēriem. Kaut arī patiesībā tie bijuši viltoti čeki un zagti naudas pieprasījumi, kas noveduši pie upuru kredītkaršu limitu iztērēšanas, kartes nobloķēšanas, un Keilas pazušanas bez vēsts. Protams, potenciālajiem upuriem radīts drošības garants ar to, ka viņi mierīgi var iztukšot kontus, pirms nodot informāciju influenceres rokās.

    Reklāma

    Principā izmantojot kādas citas shēmā iesaistītās personas uzņēmumu, potenciālais interesents varētu savā kontā saņemt čeka maksājumu, par to, ka ir strādājis šajā uzņēmumā. Un lai to visu izdarītu, pavisam vienkārši jāiedod sava bankas karte un pin kods. Tiesa kāds no upuriem ir spējis pēc notikuma sazināties ar shēmotāju un ziņot policijai, kas beigu beigās atšķetinājusi šo lietu.

    Shēmas laikā tika izkrāpti aptuveni 45 bankas konti no vairāk nekā 340 000 sekotāju, kas rezultējās 1238 viltus čekos, 599 viltus naudas pieprasījumos un 53 Amerikas pasta naudas pieprasījumos. Aplēses liecina, ka kopumā izkrāpti 1,5 miljoni dolāru. Kaut arī šis viss norisinājies 2018. gadā un ticis atklāts 2019. gada janvārī, grupējums arestēts tikai šī gada 13. februārī.

    Negribas neko teikt par “jeņķiem”, bet tādus brīnumus es tomēr sagaidītu no viņiem, ne ierasti pragmatiskā latvieša, jo lai uzticētos tik “patiesai” informācijai ir jābūt ļoti atvērtam, kā arī laikam čeku neesamība mūsu kultūrā ir laba lieta. Tas man atgādina laikus, kad pats viegli panesos uz Instagram reklāmām par lētiem iPhone un Samsung flagmaņu modeļiem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma