Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iesūdz tiesā bijušo App Store vadītāju par izdotās grāmatas saturu

    Jaunākie raksti

    Apple iesūdzējuši tiesā bijušo Vācijas App Store vadītāju par viņa izdoto grāmatu “App Store Confidential”. Grāmata it kā atklājot vairākus Apple biznesa noslēpumus, ko darbiniekiem un bijušajiem darbiniekiem neesot atļauts izpaust.

    Apple vēlas, lai visi grāmatas eksemplāri tiktu izņemti no veikaliem, pārdotās grāmatas tiktu atsauktas, kā arī autoram jāiznīcina visi savi pieraksti, kas bijuši grāmatas tapšanas pamatā. Protams, jau izdotu un pārdošanā nonākušu grāmatu būs neiespējami pilnībā iznīcināt, ja arī tiesa to liks darīt.

    Reklāma

    Grāmatā aprakstīta App Store ikdienas darbība, autora pieredze darbā pie Apple un viņa tikšanās ar Apple vadītāju Timu Kuku. Grāmatā arī atrodamas norādes uz to, ko Apple ļauj un neļauj darīt saviem darbiniekiem.

    Šī nav pirmā reize, kad Apple nav sajūsmā par kādu grāmatu. Vēl 2005. gadā tika izdota neautorizēta Stīva Džobsa biogrāfija “iCon: Steve Jobs, The Greatest Second Act in the History of Business”. Apple toreiz esot pārtraukuši visu izdevēja grāmatu publicēšanu savos elektroniskajos veikalos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    thinking wrong way
    20.02.2020 15:29

    autoram jāiznīcina visi savi pieraksti un jāaizmirst kaitīgās domas, kas viņam ienākušas prātā.

    Usinss
    20.02.2020 16:28

    Saucas vārda brīvība. Manuprāt, metode nevar būt biznesa noslēpums. Biznesa noslēpums ir fakti, skaitļi, darījumu apmēri un cilvēki, kuri nodrošina visu… Un gan jau ir arī jābūt noteiktam termiņam cik ilgi cilvēks nevar izpaust informāciju pēc darba attiecību pārtraukšanas.

    Janis
    22.02.2020 11:08
    Reply to  Usinss

    Tas saucās konfidencialitātes līguma pārkāpums

    Reklāma