Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV armija testē četru riteņu elektrisko skūteri (video)

    Jaunākie raksti

    Militārā joma jau kopš dažādu karu laikiem ir bijusi tā, kura bīda zinātni uz priekšu, veicinot pietiekami strauju tehnoloģisko attīstību īsā laika posmā. Šobrīd ASV armija testē četru riteņu elektrisko motorolleri (grūti noformulēt pareizo terminu šim transporta līdzeklim), kurš ir līdzīgs Segway tipa braucamajiem ar labāku pielāgojumu bezceļiem un draudīgāku izskatu.

    Amerikas karavīri speciālas treniņprogrammas ietvaros (Army Expeditionary Warrior Experiments – AEWE) izmēģina dažādas tehnoloģijas, izmantojot tās kaujas mācību situācijās. Viena no jaunākajām spēļmantiņām ir kompānijas EZRaider radītais elektriskais četrritenis. Tā piekare ir īpaša ar to, ka katrs no riteņiem spēj mainīt augstumu atsevišķi. Stūres balsts ir kustīgs, ļaujot noturēt līdzsvaru un sniegt papildus stabilitāti. Elektriskā piedziņa padara šo par klusāku alternatīvu salīdzinot ar kvadracikliem.

    Reklāma

    Šis braucamais ir kā slēpes pie kājām, bet ar kvadracikla stabilitāti. Tam pat ir iespējams pievienot piekabi, kurā var vilkt gan cietušo no grūti sasniedzamas vietas vai arī kādu kravu. Skūteris ir pietiekami jaudīgs, lai ar to uzbrauktu pa trepēm vai akmeņainām un stāvām vietām. Dažiem modeļiem pieejams arī sēdeklis relaksētai braukšanai. Jauda ir robežās no 2,4 kW līdz 18 kW, kas ļauj sasniegt līdz 45 km/h (elektriski ierobežots). Tam pieejama pat visu vai aizmugurējo riteņu piedziņu iespējas. Ar vienu uzlādi būs iespējams nobraukt līdz 75 km.

    Gribētos teikt, lai arī cik aizraujoši izskatās izbrauciens ar šādu transporta līdzekli, tā lētākā versija maksā sākot no 8 499 USD, bet dārgākā tuvojas visiem 20 000 USD. Cena pret specifikāciju ir visai iespadīga, iedomājoties, ka par šo naudu var iegādāties automašīnu. Tāpēc nav brīnums, ka šo produktu var atļauties vairāk valsts iestādes, kā piemēram, Dānijas specvienība un Izraēlas policija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.02.2020 10:56

    Tiem, kuri pērk kvadraciklus uz svara lai paārdītos pa mežu, būs pa kabatai arī šis brauceklis ;)

    Agris
    14.02.2020 11:44

    Izskatās super nedroši.
    Interesanti gan, ka ļoti maz vietas aizņem visas tehnoloģijas, cik var redzēt.

    tehno loģika
    14.02.2020 11:51
    Reply to  Agris

    Tehnoloģijas nav pati iekārta, tas ir darbības princips vai ražošanas veids. Var būt maza vai liela iekārta, bet tehnoloģija acīm nav redzama, tas ir veids kā no izejvielām iegūt produktu, ko varam redzēt vai lietot.

    Uldis M.
    14.02.2020 14:13

    Nez, elektriskais kvadricikls tomēr labāka ideja. Var sēdēt, vairāk vietas aķiem, stabilāk…
    Šādam aparātam vienīgais pluss ka kompakts (saliktā veidā).

    Reklāma