Web Analytics
More
    Reklāma

    Par 1.7 miljoniem var iegādāties vienu no bīstamākajiem domēnvārdiem pasaulē

    Jaunākie raksti

    Kāds gudrs vīrs vārdā Maiks O’Konors (Mike O’Connor) interneta rašanās pirmsākumos savā īpašumā ieguva visai noderīgus domēnvārdus, un augot internetam, auga pieprasījums un visas šīs kapitālistiskās pasaules melnā puse – cena par noteikto domēnu. Tā nu ir sanācis, ka Maika īpašumā ir viens no pasaules bīstamākajiem domēniem “Corp.com“, par kuru tiek prasīti 1,7 miljoni dolāru.

    Patiesībā ne jau vārda nozīmē ir tā nepatīkamā un īpašā vērtība, bet gan kāda senāku Windows darbināto datoru ievainojamība, kura ļauj caur “corp.com” vārdu pieslēgties pie uzņēmuma iekšējām sistēmām. Tas ir pateicoties tādam servisam kā Windows Active Directory, kura pirmsākumos ierīču atpazīšanai tika izmantots ceļš, kurš saucās “corp”. Kas tīri teorētiski nozīmē to, ka caur “corp.com” jebkura uzņēmuma iekšējais darbinieks, kurš ir pieslēgts iekšējam tīklam no ārienes, var piekļūt visām sistēmām un informācijai.

    Reklāma

    Līdz ar to ir skaidra augstā cena, protams, nez vai īpašnieka mērķis ir, lai šāda iespējas nonāktu ļaundaru lokā, jo ilgu laiku “corp.com” netika pārdots. Jāatzīmē gan, ka Active Directory ir mainījusi savu uzbūvi, un šis triks varētu vairs tik viegli neiet cauri, bet kopumā iezīmē ļoti interesantu datoru un tīklu ievainojamību. Par to vairāk vari izlasīt šajā bloga rakstā.

    Maikam pieder arī tādi domēni kā “pub.com”, “grill.com”, “www.cafes.com” u.c. Savulaik piederēja arī “bar.com“, bet nu izskatās, ka kāds to ir pārņēmis savā aizgādībā.

    Kādi ir jūsu interesantākie domēni, kurus esiet uzgājuši vai varbūt arī turiet noslēpumā tītus īstajai pārdošanas reizei?

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    13.02.2020 12:48

    Man ir diezgan labs .lv domēns. Nu jau kādus padsmit gadus, bet negrasos to pārdot. Vairākus gadus atpakaļ kaut kāda Latvijas kompānija interesējās par iegādi, bet nejūtu vēlmi to pārdot.

    Kursors.lv
    13.02.2020 13:32
    Reply to  Tasesmues

    Kāds domēns?

    Peters Leo
    13.02.2020 14:00
    Reply to  Tasesmues

    Sākam minēt mans variants ir: gribu.lv

    Tasesmues
    13.02.2020 14:53
    Reply to  Peters Leo

    Diemžēl nē :D
    Pirms vēl lokālpatriotisms palika populārs, sāku būvēt interneta veikalu Latvijā ražotām precēm. Domēns vēl saglabājies.

    Valsts
    13.02.2020 15:07
    Reply to  Tasesmues

    latvija.lv :D pagaidām iedots īrei valstij :D

    Url
    16.02.2020 10:48
    Reply to  Tasesmues

    Cik piedāvaja par domēnu?

    digitalk
    13.02.2020 13:18

    “Kāds kretīns un spekulants, moderni dēvēts par kiberskvoteri, vārdā Maiks O’Konors”… tālāk kā tekstā.

    Reinis Rozitis
    13.02.2020 18:47

    .com domēnu sakarā tagad ir zināms cepiens par ICANN un Verisign – https://www.engadget.com/2020-02-11-icann-verisign-com-price-changes.html

    https://www.namecheap.com/blog/icann-allows-com-price-increases-gets-more-money/

    > vai varbūt arī turiet noslēpumā tītus īstajai pārdošanas reizei?

    nihili.st

    Usinss
    13.02.2020 22:02

    Tāda pīle. Taču lokālajā DNS uz.iec, ka corp.com ir lokāls dators un viss… Nu tādu , atvainojos, herņu raksta par neko. Ja būtu reāls risks, sen būt atjauninājums pirmajā minūtē izlaists. tik pat labi var stresot par example.com …

    Kursors.lv
    14.02.2020 06:59
    Reply to  Usinss

    Nu, acīmredzot, ne visi par to aizdomājas. Cik sapratu no Krebs raksta, tad šis vairāk aktuāli bija pirms kāda laiciņa.

    Usinss
    14.02.2020 09:07

    Active Directory service darbojas uz DNS servera pamata. Bez lokala DNS nekas nenotiek. Un jau tad varēja iestatīt, ka lokālais DNS šo ignorē un tiek visa informācija novirzīta uz “melno caurumu” + ja ievadi šō domēnu pārlūkā, viņš jau sen ir aktīvs. Atveras godaddy serveris, tātad ir sen jau atbilde no kaut kāda servera, tātad viņš pieņem pieprasījumus. Reāli, tik pat aktuāli, cik nopirkt zemi uz mēness vai jebkuras citas planētas… samaksā naudu, nekad tur nebūsi un mūžu tiesāsies, lai NASA Tev samaksā, ka viņu zonde pa turieni braukā….

    Reklāma