Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan izmanto dzinēju skaņas, lai veidotu miega dziesmas elektriskajiem auto

    Jaunākie raksti

    Kā atklājies Nissan veidotajā pētījumā, tad 60% vecāku paļaujas uz to, ka braucot automašīnā, bērns aizmigs no dabiskajām skaņām un vibrācijas, ko rada auto ar iekšdedzes dzinēju, tāpēc Nissan elektriskajiem Leaf modeļiem radīta miega dziesmiņu sērija, kura veidota uz šīm dabiskajām skaņām un frekvencēm.

    Autoražotājs sadarbojies ar skaņu inženieri, dīdžeju un miega treneri Tomu Midltonu (Tom Middleton), kurš izveidojis piecus 3 minūšu garus skaņdarbus. Tajos iekļautas ārējās un iekšējās vides skaņas no Qashqai un elektriskā Leaf modeļa, tām skanot tādās frekvencēs, kuras dzird vienīgi mazs bērns, sniedzot šo nomierinošo un iemidzinošo efektu. Dažos garadarbos dzirdams arī pagrieziena signāls un atslēgu izmantošana.

    Reklāma

    Šāds projekts realizēts tāpēc, ka pētījumā atklājies, ka patiešām liela daļa vecāku šis braukšanas moments ir pat nepieciešams bērnu iemidzināšanā un atpūtā, veicinot sapņu braucienu (“dream drive”), kā to nodēvējis pats Nissan. Šī kampaņa kalpojusi kā labs reklāmas materiāls tieši elektriskajam Leaf, kurš ir gan videi draudzīgāks, gan spēs dabiskā veidā iemidzināt mazus bērnus, tādējādi radot auto pievilcīgāku vecākiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    13.02.2020 09:27

    Personīgs novērojums, pie V6 skaņas bērni guļ labāk kā pie 4 podu rindenieka. :)

    Ingus
    13.02.2020 10:20
    Reply to  Skābene

    Nissan varēja piedāvāt mazuļiem plašāku modeļu gammu. 7 minūšu dziesmiņa GT-R Nordšleifes pavadījumā :D

    Bet vispār ideja laba. Cik nav redzētas mammas, kas stundām sēž ārā iedarbinātos auto vai vienkārši riņķo pa rajonu, kamēr bērniņš čuč.

    LAN
    13.02.2020 11:27

    Ļoti noderīga funkcija rapidgeitojošiem Leafiem, kurus ilgi jālādē.

    Krotow
    13.02.2020 23:21

    Braucot iemidzina nekustīgums kopā ar šūpošanu, siltumu un nedaudz palielinātu ogļskābās gāzes līmeni gaisā. Pļerkšķa veids nav tik būtisks. Electrek komentāros par šo tēmu Nissan jau pavilka uz zoba: jaunajiem modeļiem līdzi tiks dots ogļskābās gāzes dozators un tvana gāzes balons ekstrēmai iemidzināšanai.

    Reklāma