Web Analytics
More
    Reklāma

    Moen piedāvā viedos dušas krānus, ko iecienījis Apple vadītājs Tims Kuks

    Jaunākie raksti

    Kādā Twitter kontā, kurš publicē dažādus ar inženieriju saistītus ierakstus, nejauši pamanīju virtuves krānu, kuru iespējams vadīt ar balss asistentiem, ļaujot tam liet gan noteikta daudzuma, gan noteiktas temperatūras ūdeni vien pāris sekundēs.

    Kompānija Moen piedāvā dažādus ūdens maisītājus gan virtuvei, gan dušai, kā arī ūdensvadu drošības sistēmas, taču tas viss tiek piedāvāts ar mūsdienīgu skatu. Moen dušas un krānus iespējams pārvaldīt gan no aplikācijas, gan caur viedajiem asistentiem kā Google Assistant un Amazon Alexa. Viedajā krānā iespējas iestatīt dažādus režīmus, kuri nodrošinās noteikto temperatūru un nepieciešamo tilpumu. Piemēram, ūdens temperatūra suņa bļodiņas uzpildīšanai, roku mazgāšanai vai bērnu pudelītes uzpildīšanai. To visu iespējams pateikt ar balss komandu, bet pieejot pie krāna vienkārši pavicināt roku gar speciālo sensoru, tiks izpildīta vēlamā darbība. Liels uzsvars ir tieši uz ūdens patēriņa daudzuma samazināšanu un precīzu lietošanu, jo krāns sapratīs, ja pajautāsim ieliet vienu karoti vai vienu glāzi.

    Reklāma

    Viedās dušas iespējams pārvaldīt tādā veidā, ka no rīta jau noteiktā laikā ūdens būs attiecīgajā temperatūrā, lai uzreiz var doties mazgāties. Tāpat iespējams saņemt paziņojumus telefonā, kad ir sasniegta vēlamā temperatūra, vai caur aplikāciju dušu pavisam vienkārši var ieslēgt vai izslēgt. To visu var izdarīt arī caur balss vadību vai speciālo kontrolieri.

    Kompānijas trešais viedais risinājums ir sistēma Flo, kura spēj nolasīt informāciju par plīsušu ūdens cauruli, tādējādi noslēdzot noteiktu posmu, lai nenotiktu applūšana. Tā pati spēj analizēt normālu ikdienas ūdens paterīņu un temperatūru, lai pēc tam veiktu regulāras pārbaudes. Flo ir spējīgs ziņot par vienkārši neaizvērtu krānu kādā istabā, kā arī reālā laikā parādīt centrālo ūdens plūsmu, spiedienu un temperatūru.

    Moen piedāvā arī speciālu ekonomisko dušas uzgali Nebia, kuras viens no investoriem ir pats Apple CEO Tims Kuks.

    AvotsMoen
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andy Dobrovolsky
    10.02.2020 16:10

    O… šī priekš manis tiešām bija noderīga informācija.

    Anna
    10.02.2020 20:10

    Kaudze ar stipri bezjēdzīgiem produktiem. Pirmie divi saucas krāns ar termostatu. Pēdējais nedaudz ok, bet tāpat BS.

    digitalk
    12.02.2020 07:40
    Reply to  Anna

    stipri bezjēdzīgs komentārs, jo krānā nav termostata, tas pat ir uz baterijām.

    Eggy Mega
    11.02.2020 09:59

    “…Viedās dušas iespējams pārvaldīt tādā veidā, ka no rīta jau noteiktā laikā ūdens būs attiecīgajā temperatūrā, lai uzreiz var doties mazgāties…” Diezin kā šis tiek panākts, ja ūdensvadam nav recirkulācijas, tecinot ūdeni, kamēr parādās vajadzīgā temperatūra vai ar iebūvētu sildītāju?

    digitalk
    12.02.2020 07:37
    Reply to  Eggy Mega

    notecina, paskaties krāna video. nez, kur Henrijs izrāvis taupīšanu kā prioritāti, uzsvars ir uz tilpuma precizitāti.

    Reklāma