Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaleido – datora koncepts ar projektoru un salokāmu klaviatūru

    Jaunākie raksti

    Pasaulē atzītās dizaina balvas iF Design Award nominantu lokā atrodas datora koncepts, kurā iebūvēts projektors un salokāma klaviatūra, un tas viss ietverts garā trijstūrveida/prizmas formā, atgādinot Šveices “Toblerone” šokolādes iepakojumu.

    Mini dators ar nosaukumu Kaleido iekļauts apbalvojuma produktu kategorijā, un tā mērķis ir kalpot kā ērtam datora risinājumam cilvēkiem, kuri bieži vien ir kustībā, kā arī piedalās sapulcēs, kur nepieciešams kaut ko projicēt uz ekrāna vai sienas. Tam nav displejs kā portatīvajiem datoriem, bet gan iebūvēts projektors ar korpusā iebūvētu salokāmo klaviatūru. Tas aprīkots ar 2 USB-C un 1 USB-A tipa izeju, lai pieslēgtu ārējo displeju. Tāpat vienā no malām izvietots pagarināms skārienpaliktnis.

    Reklāma

    Avots: Kaleido/iF

    Kaleido izveidojis ķīnā bāzētais uzņēmums Hafei LCFC, kurš paredz šī koncepta reālu tirgošanu un nonākšanu tirgū taustāmā formā. Kā jau minēts, tad dators vairāk domāts konferencēm un situācijām, kurās notiek digitālā komunikācija ar citiem cilvēkiem, jo tajā iebūvēti spēcīgi skaļruņi un mikrofoni, kas tieši noder šādām situācijām. Mazais dators var tikt lietots gan vertikāli, gan horizontāli, tāpēc to būtu iespējams noslēpt, piemēram, aiz monitora.

    Avots: Kaleido/iF

    Nav pieejama plašāka informācija par tehnisko specifikāciju un iespējamo cenu šādai dizainainiskajai ierīcei, taču iF apbalvojuma sarakstā to iespējams atrast. Kur dažādās kategorijās redzami gan tualetes podi, dažādas lampas, TV pultis, aplikācijas, Samsung Galaxy Fold iepakojums un daudz kas cits.

    Šajā kompakto datoru kategorijā noteikti var minēt Apple Mac Mini, Intel Nuc, Asus Mini PC, HP Elitedesk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma