Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi varētu sadoties rokās pret Play Store monopolu

    Jaunākie raksti

    Tiek runāts, ka Ķīnas lielākie viedtālruņu zīmoli varētu apvienot spēkus, lai cīnītos pret Google un Android Play Store. Pie vienota lietotņu veikala, iespējams, jau darbu uzsākuši Huawei, Oppo, Vivo un Xiaomi.

    Ziņa gan šobrīd uzskatāma par baumām, jo neviens no minētājiem ražotājiem nav neko apstiprinājis. Faktiski Huawei un Xiaomi jau ir atteikušies komentēt šādas runas.

    Reklāma

    Huawei jau kādu laiku aktīvi strādā pie sava lietotņu veikala AppGallery, jo Huawei vienkārši nav citu iespēju. Oppo, Vivo un Xiaomi varētu piebiedroties alternatīva Android lietotņu veikala izveidei, jo ASV ir visai neparedzams Ķīnas ražotāju sadarbības partneris.

    Huawei, Oppo, Vivo un Xiaomi veidojot kopā Global Developer Service Alliance (GDSA), lai piedāvātu minētajiem ražotājiem vienotu pieeju pie Play Store lietotņu veikala alternatīvas. GDSA mājaslapas lejasdaļā jau var redzēt Oppo, Vivo un Xiaomi logotipus.

    Tiek lēsts, ka lietotņu veikals sākotnēji būs pieejams Indijā, Indonēzijā, Malaizijā un Krievijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    07.02.2020 10:08

    Veikalus var kaut 5 katru dienu atvērt, bet no tiem nebūs jēgas, JA aplikācijas, kas piesaistītas GMS (Google Mobile Services) neiegūs citu alternatīvu.
    Vienvārdsakot – kamēr tur nebūs sociālo saziņas (Messenger, Telegram, WhatsApp utt.), tīklu (FB, Instagram, Linkedin utt.), banku un finanšu pakalpojumu, SAT navigācijas un karšu aplikācijas, tikmēr pasākums ir neinteresants.
    Te var palasīt lietotāja parastā pieredzi – https://www.gsmarena.com/i_spent_a_week_with_huawei_mate_30_pro_without_google_services_so_you_dont_have_to-news-41307.php

    Madara Saule
    07.02.2020 16:34
    Reply to  wils

    Neviena no Tevis nosauktajām lietotnēm nav piesaistīta GMS. Cits jautājums, ka Googles (Trampa pēdās var sekot arī Facebook)
    Bet kaut ko jau ķīnieši izdomās, jo šodien Huawei, rīt arī pārējos ķīniešu brendus tramplis var piežmiegt.

    wils
    10.02.2020 10:55
    Reply to  Madara Saule

    Ja jūs tik zinoša, KAD nosauktās lietotnes būs pieejama Huawei AppGallery? Drīz jau gads būs apkārt, bet tur vējš turpina svilpot..

    Ray
    07.02.2020 13:57

    Kur ir kāds pamats šim rakstam? Googlei nav nekādu problēmu ar Xiaomi, Oppo vai Vivo. Neredzu iemeslu, kāpēc, lai viņi iesaistītos un palīdzētu Huawei. Un Kur tad palika vēl OnePlus, Redmi, Realme.

    Kursors.lv
    07.02.2020 14:49
    Reply to  Ray

    Google pavisam noteikti ir problēmas ar Ķīnas ražotājiem, kas no vienas puses izmanto Android, bet no otras – labi iztiek bez Google servisiem.

    Harijs
    07.02.2020 20:50
    Reply to  Ray

    OnePlus, Oppo, Realme un Vivo ir tā pati kompānija. Tikmēr Xiaomi, Redmi un Poco ir otra. Ieskaitot tevis minētos brendus šeit runa ir par trim kompānijām. Nevajag katru jauno viena modeļa brīnumaino ķīniešu brendu uzskatīt par jaunu kompāniju.

    wils
    10.02.2020 15:38
    Reply to  Harijs

    Pie pirmās aizmirsi IQOO

    barzio
    07.02.2020 23:44

    Pērnā gada izskaņā pāris nedēļas biju Taizemē. No vietējās pavadones telefona sapratu, ka no man pazīstamām aplikācijām viņa izmanto tikai Facebook. Nebūtu pārsteigums, ja kādā pasaules daļā, kas nav Eiropa un ASV, palaistu alternatīvu lietotņu veikalu.

    Reklāma