Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple CarKey ļaus atslēgt auto ar iPhone

    Jaunākie raksti

    Pie izstrādātājiem nonākusi jaunākā iOS 13.4. Beta versija, kurā viens no pārsteigumiem bijis jaunā CarKey iespēja, kas liecina par to, ka ar iPhone būs iespējams atslēgt un aizslēgt automašīnu, kā arī uzsākt tās darbību. Tas viss pateicoties NFC tehnoloģijas iespējām.

    Mobilās operētājsistēmas dokumentācijā atrastas norādes par šo iespēju, kas attiecīgi darbosies ar automašīnām, kurām ir atbilstošā NFC saderība. Kā liecina informācija, tad iPhone šajā gadījumā pat nebūs jāatbloķē, tam vienkārši būs jaatrodas auto tuvumā un savienojums darbosies pat ja telefons ir izslēgts. Šo digitālo automašīnas atslēgu varēs pievienot iPhone Wallet aplikācijā, kas ļaus to savienot ar Apple Watch un pat nosūtīt pieeju saviem ģimenes locekļiem.

    Reklāma

    Lai uzstādītu šo funkciju, būs nepieciešama autoražotāja lietotne un telefons būs jāpieliek pie speciālā NFC lasītāja, lai veiktu pirmreizējo savienošanos un autorizāciju. Šobrīd gan nav pieejama plašāka informācija ar kuriem autoražotājiem darbosies šī iespēja, taču tās noteikti būs salīdzinoši jaunas automašīnas.

    Kaut kas līdzīgs esošajā tirgū ir Hyundai radītā aplikācija savai 2020. gada Sonata automašīnai, kā arī Volvo On Call lietotne. Noteikti japiemin Teslas sistēma, kuras “fiziskā” atslēga ir bankas kartes formā, ko iespējams savienot ar telefonu, lai izmantotu tikai to.

    Ir zināmi vēl kādi ikdienas piemēri šādai atslēgšanai?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    07.02.2020 14:31

    Teslas NFC karte ir tikai model 3 un arī vairāk domāts kā rezerves variants – primāri telefona lietotne izmantojot Bluetooth atslēdz auto. Nezinu kas tik revolucionārs ir šim atjauninājumam, ņemot vērā, ka izmantojot NFC tā pat telefonu, visticamāk nāksies izņemt no kabatas.

    Andrejs Krots
    09.02.2020 10:50

    Baigais jaunums, jau ka gadus 10 ar telefoniem ver vaļā autiņus nu protas nelikumīgi

    Reklāma