Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgais intelekts noteiks sirdslēkmes pazīmes neatliekamās palīdzības zvana laikā

    Jaunākie raksti

    Melburnā (Austrālija) tiks uzsākti izmēģinājumi mākslīgā intelekta palīgam, kas būs speciāli apmācīts atpazīt sirdslēkmju pazīmes. Turklāt mākslīgais intelekts spēs noteikt sirdslēkmi no zvanītāja balss.

    Pašvaldība jau novirzījusi 1.36 miljonus Austrālijas dolāru šim mākslīgā intelekta projektam, kas varētu glābt daudzas dzīvības. Mākslīgo intelektu apmācīs Monaša Universitāte (Austrālija) kopā ar Viktorijas štata neatliekamās palīdzības mediķiem.

    Reklāma

    Mākslīgais intelekts darbosies visu laiku saņemtā balss zvana fonā, tas meklēs runātāja balsī pazīmes (vārdus, skaņas, izrunu), kas liecina par sirdslēkmi. Mākslīgais intelekts spēs atpazīt sirdslēkmes pazīmes arī tad, ja zvanu veiks kāds cits blakus esošs cilvēks, kurš neprot noteikt sirdslēkmi.

    Ja sistēma atpazīs sirdslēkmi, neatliekamās palīdzības brigādei šis izsaukums tiks nodots ar augstu prioritāti. Tāpat tiks izstrādāta sistēma, kas ļaus efektīvāk blakus esošajiem cilvēkiem izskaidrot defibrilatora pielietojumu un citas iespējas glābt dzīvību līdz ierodas mediķi.

    Avotszdnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.02.2020 19:54

    Nākotnē vajadzēs arī kaut ko pie telefona neesošo veselības problēmu noteikšanai. Nav labi, ka mirušie aizmirsti guļ savos mājokļos pusgadu un ilgāk.

    Reklāma