Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber informē klientus par šoferiem, kas, iepējams, inficējušies ar koronovīrusu

    Jaunākie raksti

    Reaģējot uz informāciju no Meksikas medicīnas iestādēm saistība ar to, ka divi Uber šoferi bijuši kontaktā ar iespējamo koronovīrusa inficēto, kompānija nobloķējusi vēl 240 cilvēku kontus, ziņojot tiem par situāciju un aicinot apmeklēt Meksikas epidemioloģijas centru. Tas darīts tāpēc, ka pasažieri izmantojuši šo vadītāju pakalpojumus.

    Kaut arī nav ziņots par oficiālu vīrusa parādīšanos Meksikā, kompānija Uber pieņēmusi visai pārsteidzošu un nopietnu soli, šādā veidā informējot gan pasažierus, gan šoferus. Tieši šī metode ar servisa klientu bloķēšanu un informācijas izsūtīšanu, kā arī atbildīgo dienestu informēšanu par situāciju, varētu iezīmēt nākotnes iespējas epidēmiju apkarošanā. Kā zināms, dažāda veida aplikācijas uzglabā ļoti daudz mūsu datu, kas var izrādīties pat dzīvībai svarīgi, attiecinot tos uz šo piemēru.

    Reklāma

    Paralēli tas iezīmē arī sava veida diskrimināciju, jo parāda cik viegli ir izslēgt cilvēku no apkārtējās pasaules. Piemēram, liedzot izmantot taksometru, kādu citu pakalpojumu, kas konkrētajam subjektam var būt ļoti svarīgs. Es gan domāju, ka uz šo labāk skatīties kā uz pozitīvu tehnoloģiju izmantošanas piemēru, lai tieši glābtu cilvēku dzīvības un ļoti ērtā veidā nodoto svarīgu informāciju.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Rozentals
    08.02.2020 11:05

    Vispār jau būtu uzrakstījusi par to ka pēc Ārsta kas atklāja vīrusu nāves. Ķīnas sociālie tīkli varijas līdz brīdim kad Ķīnas cenzors izdzēsa visu info.
    Par to jau neraksta. Visi tikai skande cik Ķīna ir atvērta uz sadarbību 🙂

    Kursors.lv
    08.02.2020 11:23

    Avots?

    Reklāma