Web Analytics
More
    Reklāma

    TechChill kopā ar LMT rīkos lietu interneta hakatonu

    Jaunākie raksti

    Rīgā 18. un 19.februārī TechChill rīko“LMT IoT hakatonu”, kas atklās to, cik liels potenciāls visdažādākajās nozarēs ir lietu interneta risinājumiem mobilo sakaru tīklā.

    Hakatonā LMT sadarbībā ar TechChill sniegs iespēju entuziastiem no visas Latvijas gūt pieredzi lietu interneta (IoT – Internet of things) ierīču izgatavošanā un pielietojumu atrašanā. Pieteikties hakatonam aicināts ikviens, gan IT jomas profesionāļi, gan digitalizācijas procesu arhitekti, gan dizaineri, biznesa un mārketinga speciālisti. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties ar savām idejām izaicinājumu risināšanai  vai arī risināt LMT piedāvātos izaicinājumus.

    Reklāma

    Hakatonam iespējams pieteikties līdz 12.februārim. Kopā tiks atlasīti 35 dalībnieki, kuri hakatona laikā meklēs risinājumus septiņiem izaicinājumiem. Temati sniegsies no modernās biškopības līdz viedajām pilsētām, savukārt organizatori komandām nodrošinās plašu sensoru komponenšu klāstu. Labākie hakatona dalībnieki gūs iespēju savu risinājumu prezentēt uz TechChill 2020 skatuves vairāk kā 2000 cilvēku lielas auditorijas priekšā, kas sevī ietvers arī investoru, mediju un potenciālos darba devējus.

    “Attīstoties mobilo sakaru tīklam un jaunajām 5G tehnoloģijām, šobrīd ir iespēja radīt biznesa un tehnoloģiskos risinājumus, kas līdz šim bija sarežģīti realizējami dažādu ierobežojumu dēļ. Jaunās tehnoloģijas risina to, ka sensors bez papildu uzlādes var darboties  līdz 10 gadiem, savukārt tīkls ļauj  raidīt datus no vietām, kur pārklājums līdz šim nav bijis pieejams, un nodrošināt simtiem tūkstošu ierīču darbību ap vienu bāzes staciju bez nepieciešamības pēc rūteriem vai citiem starpposmiem. Tipiskākie pielietojumi tiek prognozēti skaitītāju attālinātai nolasīšanai, viedas pilsētas notikumu monitorēšanai, ražošanas iekārtu monitoringam u.c.. Taču tehnoloģiju un biznesa risinājumu  mērogs attīstīsies pie nosacījuma, ja vairākas industrijas spēs atrast savstapējas sinerģijas iekšēju biznesa procesu digitalizēšanā un efektivizēšanā,“ par lietu interneta potenciālu mobilo sakaru tīklā izsakās LMT biznesa vadības dienesta direktors Vīgants Radziņš.

    Divu dienu hakatons tiek organizēts kā oficiālais vadošās tehnoloģiju un jaunuzņēmumu konferences TechChill 2020 satelītpasākums. TechChill 2020 norisināsies 20. un 21. februārī Rīgā, Hanzas Peronā. Šogad lielākais fokuss tiks likts uz tādām nākotnē būtiskām tehnoloģijām kā blokķēžu risinājumi (blockchain), zaļās tehnoloģijas (greentech), kā arī 5G tehnoloģijas.

    “Viena no galvenajām konferences tēmām šogad ir tieši mobilās tehnoloģijas, tajā skaitā 5G, tādēļ esam gandarīti par iespēju kopā ar šīs jomas ekspertiem LMT rīkot hakatonu, kas ļaus patiesiem tehnoloģiju entuziastiem izmēģināt roku lietu interneta ierīču izgatavošanā un pielietojumu atrašanā. TechChill mērķis vienmēr ir ne tikai runāt par ideju potenciālu, bet dot iespēju ikvienam praktiski izmēģināt savas idejas, un hakatons ir lielisks rīks, kā to īstenot,” atklāj TechChill 2020 vadītāja Madara Ermansone.

    Vairāk informācijas un iespēja pieteikties “LMT IoT hakatonam” atrodama šeit: https://techchill2020.typeform.com/to/d6eMug

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma