Web Analytics
More
    Reklāma

    TechChill 2020 izziņo jaunuzņēmumu sacensību Fifty Founders Battle pusfunālistus

    Jaunākie raksti

    TechChill ir tikšanās vieta jaunajiem un topošajiem jaunuzņēmumiem, turklāt piecdesmit no tiem būs iespēja kāpt uz TechChill skatuves un prezentēt sevi investoru priekšā, lai cīnītos par uzvaru sacensībās Fifty Founders Battle, kas ik gadu ir konferences kulminācija. Šogad 50 komandas no 20 valstīm sacentīsies par galveno balvu – EUR 10 000, kā arī ceļazīmi uz Silicon Vikings Startup World Cup finālu Sanfrancisko, reklāmu žurnālā Forbes, un daudz ko citu.

    TechChill 2020 organizatori informē, ka šogad ticis saņemts rekordliels pieteikumu skaits jaunuzņēmumu sacensībām – kopumā 261 pieteikums. Šogad visi jaunuzņēmumi, kas atlasīti pusfinālā, tiek iedalīti 5 vertikālēs – medicīnas tehnoloģijas (MedTech), zaļās tehnoloģijas (GreenTech), finanšu tehnoloģijas (FinTech), B2B un B2C. Populārākā vertikāle pēc pieteikumu skaita šogad bijusi  B2B ar 80 pieteikumiem. Kā jau tika prognozēts, visvairāk pieteikumu tika saņemti no tādiem reģioniem kā Baltija un Ziemeļvalstis, taču ar katru gadu pasākums kļūst arvien starptautiskāks, un organizatori ar lielu prieku pieteikumu starpā  redz pārstāvjus no Austrālijas, Kosovas, Puertoriko, Gambijas, Armēnijas un vēl vairākiem desmitiem citu pārstāvēto valstu. Šogad pieteikumi tika saņemti no kopumā 37 valstīm, norādot uz sacensību globālo mērogu.

    Reklāma

    “Vērojams, ka globālās tendences ietekmē to, kādi jaunuzņēmumi piesakas Fifty Founders Battle, piemēram, šis ir pirmais gads, kad esam saņēmuši tik daudz pieteikumus no GreenTech jaunuzņēmumiem, arī finanšu tehnoloģiju vertikāle arvien ir viena no populārākajām tieši Baltijas jaunuzņēmumiem. Rekordlielais pieteikumu skaits norāda, ka jaunuzņēmumu vidū turpina pieaugt nepieciešamība pēc to prezentēšanas investoriem, medijiem un plašākai sabiedrībai, kā arī atgriezeniskās saites no investoriem. Mēs esam lepni, ka konferences laikā nodrošinām jaunizveidotiem uzņēmumiem šādu platformu un iespējas,” norāda TechChill 2020 vadītāja Madara Ermansone

    Šogad TechChill iedalījis visus 50 pusfinālistus 5 vertikālēs atbilstoši to nozarei – medicīnas tehnoloģijas (MedTech), zaļās tehnoloģijas (GreenTech), finanšu tehnoloģijas (FinTech), B2B un B2C, un katrai vertikālei paredzēta sava investoru žūrija, lai nodrošinātu vērtēšanas objektivitāti. Pirmās TechChill konferences dienas laikā, 20. februārī, profesionālu investoru žūrija vērtēs visus piecdesmit jaunuzņēmumus, balstoties uz to prezentāciju trīs minūšu garumā. Otrajā dienā žūrija izvirzīs piecus finālistus, vienu no katras vertikāles, kuri kāps uz konferences galvenās skatuves un sacentīsies par Fifty Founders Battle balvu klāstu. Fināla laikā jaunuzņēmumiem būs iespēja prezentēt savu ideju ne tikai žūrijai, bet arī starptautiskiem investoriem, biznesa eņģeļiem, medijiem un 2000 cilvēku lielai auditorijai.

    Astoņu iepriekšējo TechChill konferenču laikā Fifty Founders Battle jaunuzņēmumu sacensībās uzvarējuši tādi uzņēmumi kā Precision Navigation Systems, TrackDuck, Edurio, Nordigen, Sprayprinter, Anatomy Next, un līdz šim uzņēmumi ir piedzīvojuši ievērojamu izaugsmi un ir piesaistījuši finansējumu vairāku miljonu apmērā.

    TechChill 2020 konferences saturs piedāvās runas un diskusijas par jaunākajām tehnoloģiju tendencēm, koncentrējoties uz idejām, kurām ir potenciāls mainīt pasauli un padarīt to ilgtspējīgāku. Darba kārtībā īpaša uzmanība tiks pievērsta 5G tehnoloģijām, blokķēdei un zaļajām tehnoloģijām. Turklāt TechChill organizatori ir iekļāvuši tādas tēmas kā pārdošanas un mārketinga un uzņēmumu dibinātāju stāsti, kas ir svarīgi Baltijas reģionam. TechChill konferenci organizē neatkarīga tāda paša nosaukuma bezpeļņas organizācija, kas visa gada garumā veido un veic aktivitātes, lai palīdzētu Latvijas jaunuzņēmumiem veidot kontaktus, iegūt jaunas zināšanas un celt Latvijas starptautisko profilu.

    TechChill ir attīstījusies par vienu no vadošajām reģiona tehnoloģiju, jaunuzņēmumu un uzņēmējdarbības konferencēm. Šogad 20.-21. februārī divu dienu garumā Hanzas Peronā, Rīgā notiekošais pasākums uzņems 2000 starptautiskus apmeklētājus un aptuveni 100 runātājus, 400 jaunuzņēmumus un 70 mediju pārstāvjus.

    10 jaunuzņēmumi MedTech vertikālē:

    1. iLoF – intelligent Lab on Fiber (Portugāle)
    2. Nursebeam (Igaunija)
    3. CastPrint (Latvija)
    4. IPDx (Igaunija)
    5. Kipuwex Ltd (Somija)
    6. Šeši partneriai – 6P (Lietuva)
    7. Longenesis Limited – 6P (Honkonga)
    8. Ligence (Lietuva)
    9. VeritaCell (Latvija)
    10. Lucero-Bio (Zviedrija)

    10 jaunuzņēmumi GreenTech vertikālē:

    1. Absolute Module (Somija)
    2. The Littery (Latvija)
    3. Wastefox (Igaunija)
    4. PowerUp Fuel Cells (Igaunija)
    5. R8tech (Igaunija)
    6. Adianano (Latvija)
    7. woola (Igaunija)
    8. Meredot (Ukraina)
    9. EMPYRIO (Latvija)
    10. InfyU Labs (Indija)

    10 jaunuzņēmumi FinTech vertikālē:

    1. EVOestate.com (Igaunija)
    2. CostPocket (Igaunija)
    3. UVAS (Polija)
    4. HOTLINE.FINANCE (Ukraina)
    5. Upswot (Ukraina)
    6. Raison.Ai (Igaunija)
    7. Winngie Technologies (Turcija)
    8. Quppy (Kipra)
    9. AVA – Systems (Austrālija)
    10. Haylend (Igaunija)

    10 jaunuzņēmumi B2B vertikālē:

    1. ActiveChat.ai (ASV)
    2. Zelos (Igaunija)
    3. Kudo (ASV)
    4. LOKI (Turcija)
    5. Ubitrack (Bulgārija)
    6. Singularity Computing (Francija)
    7. WerBot (Baltkrievija)
    8. CxWeb (Dānija)
    9. Noscos (Latvija)
    10. Adact (Igaunija)

    10 jaunuzņēmumi B2C vertikālē:

    1. HUGO.legal (Igaunija)
    2. Sadie Sparks – Magic Words (Latvija)
    3. Dwellet (Somija)
    4. YoPlayDo (Latvija)
    5. Tassu Passu (Somija)
    6. Drivest (Igaunija)
    7. xTimer (Latvija)
    8. Patentbot (Ukraina)
    9. DataCalculus (Igaunija)
    10. Imagery Ward (Ukraina)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma