Web Analytics
More
    Reklāma

    Sodi par GDPR pārkāpumiem sasnieguši 114 miljonus eiro

    Jaunākie raksti

    Advokātu birojs DLA Piper sniedzis ziņojumu par samaksātajiem sodiem saistībā ar jau gandrīz divus gadus aktīvo Vispārīgo datu aizsardzības regulu. Kopš 2018. gada šī summa sasniegusi jau 114 miljonus eiro.

    Šajā laikā Eiropā notikuši aptuveni 160 000 datu drošības pārkāpumu, kur līderos atrodas Apvienotā Karaliste, Vācija un Nīderlande, bet vislielāko soda naudu 50 miljonu eiro apmērā līdz šim samaksājusi kompānija Google par to, ka nav lietotājiem nav bijusi skaidri pieejama informācija par personas datu izmantošanu Francijas kontekstā.

    Reklāma

    Itālijā bijis vismazāk pārkāpumu, jo uz 62 miljoniem iedzīvotāju ziņots par 1886 gadījumiem, bet Nīderlandē tie bijuši veseli 40 647 pārkāpumi, kas ir līderos šajā rādītājā uz 1 iedzīvotāju. Vidēji 2019. gadā konstatēti 278 datu drošības pārkāpumi dienā.

    Kā norāda DLA Piper eksperti, tad šie sodi ir salīdzinoši mazi, jo maksimālais sods var sasniegt 4% no uzņēmuma ieņēmumiem. Ja iedomājamies gigantus kā Facebook, Google un Amazon, tad šīs summas noteikti rakstāmas ar vairākām nullēm. Taču tiek prognozēts, ka atbildīgajām institūcijām gūstot arvien lielāku pieredzi un pārliecību par regulas kārtību un reālo situāciju, sodu apmērs varētu augt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma