Web Analytics
More
    Reklāma

    Janvāra beigās notiks Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas konference “Datu virzīta nācija”

    Jaunākie raksti

    2020. gada 30. janvārī Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā notiks Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas konference “Datu virzīta nācija” un ikgadējā LATA Gada balvas ceremonija, kurā tiks pasniegta balva par atvērto datu un tehnoloģiju kultūras veicināšanu, popularizēšanu un pieejamības nodrošināšanu.

    Konferences mērķis – pieredzes stāsti par atvērto datu un tehnoloģiju potenciālu un sasniegumiem ekonomiskās izaugsmes veicināšanā, jaunu biznesa modeļa radīšanā, kā arī  publiskās pārvaldes procesu caurskatāmības nodrošināšanā, sabiedrības līdzdalības iespēju pilnveidē un lēmumu pieņemšanā. Ikviens varēs gūt atziņas par viedu datu izmantošanu, par jaunu sadarbības modeļu izveidi, par biznesa vides stiprināšanu, izmantojot atvērtā koda tehnoloģijas un atvērtos datus, par statistikas izprotamības aktualitāti un kiberdrošības izaicinājumiem.

    Reklāma

    Sākums plkst. 9.00. Programma skatāma te: https://www.lata.org.lv/konference-2020

    Piedalīties konferencē īpaši aicināti IKT nozares eksperti, valsts pārvaldes un pašvaldību pārstāvji, uzņēmēji, izglītības iestāžu darbinieki, studenti un nevalstisko organizāciju dalībnieki, kam aktuāla vēlme daudzpusīgāk izzināt atvērto tehnoloģiju lietojumu un datu kvalitatīvu izmantojamību. Savu pieredzi nodos lektori no SIA “TietoEVRY Latvia”,  VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, SIA “WeAreDots”, SIA “ZZ Dats”, SIA “Wunder Latvia”, AS “Latvijas valsts meži”, SIA “Mappost”, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Centrālās Statistikas pārvaldes, Valmieras Attīstības aģentūras, CERT.LV,  Francijas Aizsardzības ministrijas, Vidzemes augstskolas.

    LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs zīmīgi teic: “ Man ir patiess prieks, ka vairāk kā 10 gadus spējam pulcēt interesentus un atbalstītājus LATA konferencēs. Paldies, ka piedalāties un ka atbalstāt! Ceram, ka 2020. gadā konference izdosies, un atkal varēsim teikt, ka tā ir labākā no līdz šim notikušajām. Aicinu atskatīties arī uz Jūsu uzņēmuma, iestādes vai draugu paveikto 2019. gadā, un varbūt tieši pēc Jūsu ierosinājuma kādam no tiem tiks pasniegta LATA gada balva.”

    Konferences “Datu virzīta nācija” noslēgumā notiks prestižā LATA Gada balvas pasniegšana – ceremonija – par nozīmīgu ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Balvai pieteikties var juridiska vai fiziska persona līdz 2020. gada 20. janvārim, iesūtot pieteikuma anketu http://ejuz.lv/2019konkurss e-pastā lata@lata.org.lv. Pretendetu balvai var pieteikt arī cita juridiska vai fiziska persona. Balvas tiks pasniegtas trīs nominācijās: publiskajā sektorā balva tiks piešķirta iestādei, kas ar savu darbību ir veicinājusi datu atvērtību, privātajā sektorā par oriģinālāko tehnoloģiju risinājumu vai produktu biznesā, kā arī fiziskai personai par būtiskāko ieguldījumu atvērto datu pieejamības veicināšanā, sabiedrības izglītošanā vai tehnoloģiju popularizēšanā.

    Atklāšanas uzrunas teikt aicināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis un LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

    Pasākuma moderators Oskars Priede. Dalība konferencē ir bezmaksas, bet iepriekšēja reģistrācija obligāta. Reģistrācija līdz 2020. gada 24. janvārim: http://ejuz.lv/2020konf

    Konferenci organizē Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA). Galvenie sadarbības partneri ir SIA “TietoEVRY Latvia” un VAS “Latvijas valsts radio un televīzijas centrs”, partneri: AS “Latvijas valsts meži” LVM GEO, SIA “Wunder Latvia”,  SIA “WeAreDots”, SIA “ZZ Dats”, SIA “Datakom”, Francijas institūts Latvijā, Francijas Republikas vēstniecība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma