Web Analytics
More
    Reklāma

    Bolt no Eiropas Investīciju bankas saņem 50 miljonu eiro kredītu

    Jaunākie raksti

    Eiropas Investīciju banka ir parakstījusi riska parāda finansējuma instrumentu ar Igaunijas transporta pakalpojumu platformu Bolt EUR 50 miljonu vērtībā. Finansējumu atbalsta Eiropas Stratēģisko Investīciju fonds, kas ir Eiropas Investīciju plāna galvenais stūrakmens.

    Finansējuma mērķis ir atbalstīt Bolt produktu pētniecību un izstrādi jomās, kur, izmantojot tehnoloģijas, var uzlabot pakalpojuma drošību, uzticamību un ilgtspēju, vienlaicīgi saglabājot augstu uzņēmuma darbības efektivitāti. Tas iekļauj investīcijas esošajos pakalpojumos, piemēram, kopbraukšanā, kā arī tādu jaunu pakalpojumu izveidē, kā automašīnu un velosipēdu koplietošana un ēdienu piegāde.

    Reklāma

    Eiropas Investīciju bankas viceprezidents Aleksandrs Stubs (Alexander Stub) komentē: “Bolt ir labs piemērs Eiropas izcilībai tehnoloģiju un inovāciju jomā. Kā saka, stāvēt uz vietas nozīmē virzīties atpakaļ, un Bolt nekad nestāv uz vietas. Banka ar lielu prieku atbalsta uzņēmumu, lai uzlabotu tā pakalpojumus, kā arī ļautu tam attīstīt jaunus pakalpojumu virzienus. Citiem vārdiem sakot, mēs pilnībā paužam savu atbalstu!”

    “Igaunija ir Eiropas digitālās transformācijas priekšgājēja. Es esmu lepns, ka Eiropa caur Investīciju plānu atbalsta Igaunijas transporta pakalpojumu platformas Bolt pētniecības un izstrādes stratēģiju, lai izveidotu inovatīvu un drošu pakalpojumu, kas veicinās mobilitāti pilsētās,” pauž Paolo Džentiloni (Paolo Gentiloni), Eiropas ekonomikas komisārs.

    Bolt līdzīpašnieks Martins Villigs (Martin Villig) piebilst: “Mobilitāte ir viena no nozarēm, kurā Eiropa tiešām gūst labumu no vietējā līdera, kura vērtības sakrīt ar Eiropas patērētājiem un regulatoriem. Tāpēc mums ir prieks, ka Eiropas Investīciju banka pievienojas Bolt atbalstītājiem, jo tas sniedz iespēju mums ātrāk virzīties uz priekšu, lai sasniegtu vēl vairāk lietotājus visā Eiropā.”

    Eiropas Investīciju banka līdz šim Latvijā ir atbalstījusi investīcijas enerģijas efektivitātes uzlabošanā, kas tika īstenotas sadarbībā ar ALTUM. Sniegusi finansējumu Latvijas valstij transporta infrastruktūras, veselības jomas un lauksaimniecības attīstībai, kā arī nodrošinājusi līdzekļus IT datucentru izveidei un Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra būvniecībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma